Konsantrasyonunuzu Toplatacak ve Veriminizi Arttıracak 4 Hayat Kurtarıcı Yöntem

Teknolojinin, internetin ve sosyal medyanın hayatımızda oldukça önemli bir yeri olması artık su götürmez bir gerçek. Fakat teknolojiyle bu kadar haşır neşir olmamız çalışma hayatımızda yeri geldiğinde bazı aksaklıklara yol açabiliyor. Yeri geldiğinde kendimizi istediğimiz performansı sergileyemezken, konsantrasyonumuzu ve dikkatimizi toplayamazken veya sorumlusu olduğumuz bir işi tahmin ettiğimizden geç sürelerde teslim ederken bulabiliyoruz. Bu durumda yapılabilecek en kritik şey, dikkatinizi ve konsantrasyonunuzu arttıracak çalışma yöntemlerini uygulamak!

Youthall olarak size çalışırken kullanabileceğiniz konsantrasyonunuzu toplamanıza yardımcı olabilecek ve veriminizi arttıracak ipuçlarını derledik.

İyi okumalar!


1) Tek işle ilgilenin.

Son zamanlarda aynı anda çok iş yapmanın verimli olduğunu savunanları görsek de, eğer bir işi verimli bir şekilde ve zamanında bitirmek istiyorsak, belirli bir zaman dilimini o iş için ayırmak en etkili çözümdür. Bu ortamı sağlamanın en güzel yollarından biri ise çalıştığımız süre boyunca kendimizi dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak tutmak. Örneğin, eğer işiniz derin bir araştırma gerektirmiyorsa internet tarayıcınızda aynı anda sadece bir veya iki sekme kullanmak ya da mail hesabınızı sadece yanıtlamanız gereken bir mail geldiğinde açmak gözünüzün önünde olan birkaç dikkat dağıtıcı unsurun kalkmasını sağlayacaktır.


2) Günlük veya haftalık planlamalar yapın.

Gününüzü veya haftanızı planlamak için belirli bir süre ayırmak kulağa gereksiz gelebilir. Fakat, yoğun bir hayatınız varsa bu planlamalar hayat kurtarıcınız olacaktır. Önümüzdeki günlerin toplantılarını, buluşmalarını ve bitirilmesi gereken işleri bir ajandaya veya planlayıca kaydetmek gün içerisinde hatırlamamız gereken şeylerin miktarını azaltacaktır. Bu da bir iş üzerinde çalışırken kafamızın daha boş ve daha rahat olmasını sağlar.


3) Sorumluluklarınızı planlayın.

Yetiştirmemiz gereken bir çalışmayı bir bütün olarak görmek yerine, işimizi belli parçalara ayırarak yapmamız, çalıştığımız sorumluluk üzerinde daha fazla kontrolümüzün olmasını sağlar. Bu kontrol yeri geldiğinde hem yapabileceğimiz potansiyel yanlışları engeller hem de süreç içerisinde daha motive olmamızı sağlar. Bunun yanında, bir işi parçalara ayırarak yönetmek, belli zaman dilimlerini belli işler için ayırmamızı daha çok kolaylaştırır ve dikkatimizin dağılmasını engeller.


4) Stresinizi nasıl yöneteceğinizi keşfedin.

Yapmamız gereken bir iş olduğunda bizi en çok strese sokan şeyler şüphesiz beklenmedik olanlardır. Böyle bir durumda dikkatimizi ve konsantrasyonumuzu dağıtmamak adına sorunları çözmemizi ve süreç içerisinde sakin kalmamızı sağlayacak bazı alışkanlıklar geliştirmek, durumu iyiye çevirmek için etkili bir yöntemdir. Örneğin çok fazla stres altında kaldığınızda puzzle çözmek, oyun oynamak veya yürüyüşe çıkmak gibi alışkanlıklar geliştirmek, sonrasında süreci daha sakin yönetmenizi kolaylaştıracaktır.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.