Öğrenci Kulüplerinde Yer Almanın Faydaları

Bilenler bilir, üniversite hayatının en faydalı aktivitelerinden biri öğrenci kulüplerinde aktif olarak görev almaktır. Hayatınız açısından çok farklı bir dönem öğrenci kulüplerinde sizi bekliyor olacak. Bu yazımızda güzel arkadaşlıklar, güzel bağlar ve bağlantılar sağlayacağınız bu dönemin size faydalarını ele aldık. Öğrenci kulüplerinde aktif rol alan arkadaşların kendinde noktalar bulacağı yazımızı keyifle okumanız dileğiyle.

1) Okula Adapte Olmanın En Kolay Yoludur.
Okulun ilk yılıysa ve arkadaş edinmekte biraz sorun yaşıyorsanız topluluklar tam size göredir. Sizin gibi çiçeği burnunda üniversite öğrencilerini bir araya getirebilecek en güzel faaliyettir. Genellikle kendi bölümünüzü kapsayan topluluklarda yer alacağınızdan yıllarca beraber ders alacağınız bölüm arkadaşlarınızla, gelecekteki meslektaşlarınızla tanışmak ve kaynaşmak için mükemmel bir ortamdır.

2) Toplum Olma ve Birlikte Hareket Etme Bilincinizi Geliştirir.
Faal olarak aktivitelerde görev aldığınızda pek çok insanla grup çalışmaları yapar, uyum sağlarsınız. Çoklu fikirlere açık olmak ve grup çalışmalarına açık olmak, iş hayatınızda sizi rakiplerinizden ayırabilecek temel özelliklerden biri olacaktır.

3) Adınızdan Söz Ettirebilirsiniz.
Görev aldığınız öğrenci topluluğu ile birlikte gerçekleştireceğiniz etkinlikler sayesinde okuldaki öğrenciler ve akademisyenler tarafından mercek altına alınabilir, adınızdan sıkça söz ettirebilirsiniz. Sizin için pek çok faydası olacak bu etkinlikler sayesinde kalabalık kitlelere hitap edebilir, büyük etkinliklerde görev ve sorumluluk almaktan kaçmamak gibi bireysel yönlerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca düzenlediğiniz büyük bir konferansta konuşmacı olarak davet edeceğiniz sektörün saygıdeğer isimleriyle yakından tanışmak ve tavsiyeler almak gibi imkanlara sahip olabilirsiniz.

4) İş Hayatınıza Etkileri Pozitif Yöndedir.
Bir önceki başlığımızda belirttiğimiz etkilerle birleştiğinde ileride yapacağınız iş başvurularında faaliyet gösterdiğiniz öğrenci toplulukları ve yaptığınız işler sizi bir kademe yükseğe taşıyacaktır. Patronlar elemanlarının çalışkan birer öğrencilik yılı geçirmiş olması kadar sosyal ve aktif olmasına ve kazandığı tecrübelere de önem verecektir.

5) Farkındalık Yaratmanızı Sağlar.
Yalnızca mesleğinizle ya da bölümünüzle ilgili değil; çevreye, doğaya, hayvana, bitkiye, insana farkındalık ve fayda sağlayacak, koruyucu ve güçlendirici işlerde yer alabilirsiniz. Unutmayın hayat ve dünya bizden ibaret değildir.

Belki de üniversite yıllarını daha kıymetli hale getiren ve sizi pek çok açıdan farklılaştıracak, geliştirecek ve bilinçlendirecek en önemli aktivitelerin başında topluluklarda yer almak gelmektedir. Vakit ayıramam, yorucudur veya ben yapamam demeyin. Topluluklarla geçen zaman asla zaman kaybı ya da angarya olmayacaktır aksine sizi ideallerinize bir adım daha yaklaştıracaktır. 🙂

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın