9 Adımda Üniversite Hayatında Kariyer Yönetimi

21. yüzyılda üniversite okuyorsanız eğer iş tecrübesi, sektörel deneyim, irtibatta olduğunuz kişiler ve bağlantılarınızın oldukça önem taşıdığı profesyonel bir iş dünyasına hazırlanıyorsunuz demektir. Üniversite hayatında kariyer yönetimi konusunda yapılması gerekenleri konuşmadan önce sadece kendinizle yarışmayı felsefe edinin ve amacınız her daim alanınızda en iyisi olmak olsun.

İşte biz de bu tempolu serüveni başarıyla tamamlamak için sizlere üniversite hayatı ve kariyer yönetimi konusunda bazı önerilerde bulunalım dedik. İyi okumalar 🙂

1- Bir yandan okurken diğer yandan da çalışın. Bu sizin okul, özel hayat ve iş dengesi kurmanızı sağlayacak.

Eğitim hayatınız devam ederken kendi alanınızla ilgili bir işte çalışmaya özen gösterin. Bu sizin sektörel deneyim kazanmanızı ve aynı zamanda para kazanmanıza yardımcı olacaktır.

2- Mutlaka bağlantıda olduğunuz bir öğrenci kulübü ya da kariyer kulübü olsun.

Bu kulüpler işten sonra sizin stres atmanızı sağlayacak ve eğlenirken kendinizi geliştirmenize olanak tanıyacaktır. Hem de kulüplerde sağladığınız profesyonel kişilerle network sayesinde iş yaşamına atılırken daha az zorluk çekerseniz. Ayrıca üniversitenizdeki kariyer günlerini kaçırmayın. Hatta bir dosya tutun, gittiğiniz her etkinliği dosyanıza yazın ve seminerlerden notlar çıkarın.

3- Üniversite öğrencisi olmak demek sadece gezmek, eğlenmek demek değildir. Sınırlarınızı zorlayın. Üretin,çalışın, çabalayın ve yenilmekten korkmayın.!

4- Akademisyenler, alanlarında uzman kişilerdir. Onlardan faydalanmayı ihmal etmeyin. Çekinmeyin, gidin, soru sorun, onları zorlayın, sorgulayın.

5- Hayatınızı daha iyi yaşamak için uğraşırken sevdiklerinize vakit ayırmayı da ihmal etmeyin. Arkadaşlarınızı arayın, buluşun ve beraber vakit geçirin.

Okul bittiğinde yani mezun olduğunuzda yollarınızın ayrılacağını unutmayın. O yüzden henüz vakit varken sahip olduğunuz zamanı boşa geçirmeyin. Bir yandan üretirken bir yandan da vaktinizi sevdiklerinizle harcayın.

6- Size yön vereceğine inandığınız kişilerle bağlantı kurun

Bu kişiler kariyer planlamanıza yardımcı olurken gittiğiniz yolda size ışık tutacak kimselerdir. Kariyer yolunda bir rehbere sahip olmak her zaman sizi 1-0 öne geçirir. Başlamak için hiçbir zaman geç değildir, harekete geçin.

7- Sektörel konferanslara katılın.

Size en yakın ya da ulaşım sağlayabileceğiniz mesafedeki konferansları takip edin. Konferanslarda konuşma yapan kişilerle tanışmaya çalışın. Mümkünse kendi kartvizitiniz olsun. Sektörde tanıştığınız kişilere kartvizitinizi vermeniz hem fark yaratacak ve hem de her daim iletişim bilgileriniz onlarda kalacaktır.

8- “Bir lisan bir insandır.” Sözünü unutmayın.

Dil öğrenin, öğretin. Yeni bir dil hayatınızda yeni bir dönemi başlatacaktır. Yurt dışında insanlarla iletişiminiz kolaylaşacak ve kendinizi daha rahat ifade etme gücünüz artacaktır. Aynı zamanda yabancı dil öğrenmek size yurt dışında staj yapmanıza da fırsat tanıyacaktır.

9- Alanınızla, okuduğunuz bölümle, sektörünüzle ilgili bilgi edinin.

Çalışmak istediğiniz, kurum kültürü hoşunuza giden şirketlere ulaşmaya çalışın, ziyarete gidin ve staj başvurusunda bulunun.  Yarıyıl yani dönem sonu tatillerinizi ve uzun yaz tatillerinizi Youthall’u takip ederek size uygun olan ilanlara başvurarak, staj yaparak ya da part time işlerde çalışarak geçirin.

İlgini Çekebilir: İyi Bir Mülakat Öncesi Stresinizi Azaltmanın 8 Yolu

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın