Ufkunuzu Genişletecek 3 Bilim Kurgu Dizi Önerisi

Günümüzde çok büyük bir hızla teknolojik gelişmeler yaşıyoruz. Öyle ki çoğu zaman bizim için tüm bu gelişmeleri bire bir takip etmek imkansız bir hal alıyor. Yaşanan ve gelecekte yaşanacak olan tüm bu gelişmelerin hayatımızın içindeki birçok farklı alana da yansımalarını görüyoruz. Bilim kurgu dediğimiz şey de bu yansımalardan biridir. Bilim kurgu kısaca hayali geçmişte kalan ya da gelecekte olabilecek ve bugün için bilinenlerin ötesine geçen bilimsel buluş ve gelişmelerle ilgili konuları hayal gücüyle birleştirerek işleyen edebiyat, sinema veya dizi türüdür. Bu yazımda bilimkurgu severlere önerebileceğim 3 bilim kurgu dizisinden bahsetmek istiyorum.


1. FRINGE


Dizinin başında bir uçakta tüm yolcular ve mürettebat bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış ve uçak zorunlu iniş yapmıştır. Bu akıl almaz olayı araştırması için ise FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. Bundan sonra ise olaylar giderek daha karmaşık ve ilginç bir hal almaya başlar. Böylece yıllar önce yapılmış, üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deney de yeniden canlanmaya başlar. Teknoloji ve bilimin gelecekte insanoğluna yaşanmasını muhtemel senaryolara farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak ve bu yüzden bence kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi. İlk olarak 2008 ‘ de yayınlanmaya başlayan dizinin 5 sezonu bulunmaktadır.
IMDB Puanı: 8.5


2. BLACK MIRROR


Uzun süre yayınlanan dizileri takip etmekte zorlananlar için harika bir alternatif olan dizi ,2011 yılında her sezonu 3 bölümden oluşan bir mini dizi olarak yayınlanmaya başlasa da 3. sezonu 6 bölümdür. Dizinin her bölümünde farklı bir hikayenin anlatılıyor olması, bölümlerin diziden çok bir kısa film tadında olmasını sağlıyor. Bilim dünyasının insanlara sunduklarının yanında, tüm bunların insanoğlunun yaşamında neden olacağı etki ve değişimin neler olabileceğine dair fikirler veren dizi aynı zamanda sanal dünyadan, dijital hafızaya, teknolojik ürünlerden, sosyal medyaya kadar çok farklı alanlarda insanın farklı açılardan düşünmesini sağlıyor.
IMDB Puanı: 8.9


3. WESTWORLD


2016 yılında yayınlamaya başlayan ve şu anlık sadece bir sezonu olan Westworld, kovboyların olduğu bir parkta yaşayan insan görünümlü robotların yer aldığı ve zenginlerin eğlenmek için gittikleri yüksek gerçeklikli bir sanal “eğlence” parkı. Her şey mühendislerin, teknisyenlerin ve robotlara yazılan hikayelerin doğrultusunda yaşanmaktadır. “Yapay zekanın doğuşu ve günahın geleceği hakkında karanlık bir macera” olarak tanıtılan dizide insanların bastırdığı duygularının robotların üzerinden dışa vurumunu ve içlerindeki karanlık dünyanın teknoloji ile gerçek hayata yansımalarını izliyoruz. Bilim kurgu severlerin kimin gerçek insan kimin robot olduğunu anlamakta zorlanacağı ve hayrete düşeceği bir dizi.

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.