Tutkularını Birer Başarı Hikayesine Dönüştürmüş 4 Kişi

‘’Tutkuların peşinden koşmak’’ terimi söylemesi yapılmasından daha kolay ve kısa zaman alan bir terimdir. Muhtemelen ilk birkaç girişiminiz eğer Murhpy Kanunlarını da göz önünde bulundurursak başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Şans faktörü elbette ki çok önemlidir. Bazen acemilik, bazen fazla heyecan bu başarısızlığa uğrama konusunda size arka çıkacaktır. Eğer karakteri yeterince güçlü biriyseniz ve vazgeçmek sözcüğü kitabınızda yer almıyorsa bu sinir bozucu dönemleri hızlıca pas geçmek çok da zor olmayacaktır.
Şimdi başarılı insanların bu istenmeyen durumların altından nasıl kalktıklarını göreceğiz.


1) Boş zamanlarını olabildiğince etkili değerlendirdiler;

Efsane bir karakter olan Bill Gates, bir gün garajını düzenlenmek için oraya gittiğinde Microsoft doğdu. Gates büyürken olağanüstü bir matematik öğrencisiydi. 13 yaşındayken insanlara kodlamanın nasıl yapıldığını öğreten bir okula gitmekteydi. Gates herkesin yemeğe gittiği öğle dilimlerini bilgisayar odasında bu programları geliştirmeye çalışarak geçiriyordu. Gençken kendini oldukça iyi eğitti. Tutkusunun ve yeteneklerinin peşinden nasıl gitmesi gerektiğini iyi biliyordu. Çoğumuz boş derslerde okulu asma planları kurarken o bu zaman dilimlerini nasıl daha etkili hale getirebileceğini düşünüyordu.


2) Hatalarından her daim bir anlam çıkarmayı bildiler;

Eski Spice Girl üyesi Victoria Beckham şu an dünyanın en başarılı moda tasarımcılarından biri olarak anılmaktadır. Tabii bu onun için hiçte kolay bir yolculuk değildi. Beckham solo şarkı kariyerinde başarısız olduktan sonra birçok eleştirmen tarafından oldukça kötü ithamlara maruz kaldı. Fakat Beckham bu eleştiriler sonucu tutkusunun aslında müzik değil moda olduğunu keşfetti. Bazen başarısızlarımız bizleri bambaşka yollara sürükler. Başarılı bireyler ceplerine her zaman yedek bir B planı yerleştirir. Bu yüzden başarısızlık onlar için birer dönüm noktası haline gelir.


3) Kendi kurallarını kendileri yazdılar; Ellen DeGeneres

İlk üç sezon, Ellen yaklaşık 15 adet Emmy Ödülü kazandı ve arka arkaya bu kadar ödül alan ilk talk-show programı olmayı başardı. Aslında Ellen iş hayatına ilk adımını CoverGirl isimli bir moda hattında sözcülük yaparak başladı. Bir yerden başlamak zorundaydı. İlk iş gününde sahneye çıktı ve izleyiciler önünde afiyetle koca bir Whopper yedi. Buradaki ders şuydu; istemediğiniz bir konuda kendinizi olduğundan farklı göstermek ya da zorlamak yerine cesur olup o an aklınızdan geçeni yapın. Ellen denedi ve istediği işi bulana kadar vazgeçmedi.


4) Kendilerine yeterli zamanı verdiler; Paula Scher

Şu an dünyanın bir numaralı grafik dizaynırı olarak biliniyor. CNN, Windows, ve Citi gibi birçok dünya markasının logo sorumlusu. Peki ya onun sırrı? Cevap her zaman aşina olduğumuz bir cümlede yatmaktadır. ‘’Tecrübe her şeydir.’’ Scher bir konuşmasında; bu çizimi yapmak birkaç saniyemi aldı fakat nasıl çizeceğimi öğrenmek yaklaşık 34 yıl sürdü. Bir bakıma inanç ve kendinize olan güveniniz her şeyiniz gibi gözüküyor. Bazen attığınız adımlar size bir ilerleme gibi gözükmeyebilir. Fakat pes etmek sizi kesinlikle geride bırakacaktır. Bunun için kendinize biraz zaman verin ve gerisini hayata bırakın.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın