[Staj Duyurusu] TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Staj Başvurusu

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) kurulduğu zamandan bu yana teknik altyapısında ilerlemesini ve buna paralel olarak astronomi ve uzay bilimleri alanında olduğu kadar, bu alanla yakından ilgili astrofizik programı bulunan fizik, makina, elektrik, elektronik ve bilgisayar gibi diğer mühendislik alanlarında yetişmekte olan genç akademisyen ve mühendis adaylarına da staj programı ile destek olmaktadır. TUG’da yürütülen bilimsel ve teknik çalışmalar gözönüne alındığında M.E.B. 04.11.2003 tarih ve 27805 sayılı yazısı ve eki çerçevesinde gözlemevimizde staj imkanı bulunmaktadır. Buna göre TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nde 2018 yılı yaz dönemi için aşağıda belirtilen dallarda stajyer programı uygulanacaktır.

  • Astronomi ve Uzay Bilimleri
  • Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
  • Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği
  • Elektrik – Elektronik Mühendisliği
  • Mekatronik Mühendisliği

STAJ PROGRAMININ UYGULANMASI

Staj Programına müracat 04 Mayıs 2018‘e kadardır.

Staj en fazla 25 iş günü olarak yapılabilmektedir.

Staj başvuru koşullarından bazıları: Akademik Genel Not Ortalamasının 2.50 ve üzeri olması ve 2. veya üzeri sınıfta okumaktır.

Stajyerler TUG’da staja başvuru yapmadan önce gerekli tüm resmi işlemleri TUG’da Staj İçin Gerekli Belgeler ve Süreçler  belgesinden yararlanarak tamamlamalıdırlar.

Staj süresince kısmen TUG’un 2500 m yükseklikteki Bakırlıtepe Yerleşkesi’nde çalışmalar olabileceğinden bu yükseklikte çalışmaya ve yaşamaya engel bir sağlık sorununuzun olmaması gerekir. Ayrıca yerleşkenin yüksekliği ve değişken hava/arazi koşullarından dolayı uygun ayakkabı/bot, kazak, mont, bere, güneş gözlüğü gibi giysiler bulundurulması önerilir.

Başvuru formunun doldurulması staj başvurunuzun kabul edileceği anlamına gelmemektedir.

Staj programına kayıt olmak için tıklayınız.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.