Telekomünikasyon Sektöründe Staj Yapmanın 5 Bilmediğiniz Faydası

Telekomünikasyon sektörü hem ülkemizde hem dünyada inanılmaz bir hızla büyüyen bir sektör. Tabi hal böyle olunca birçok üniversite öğrencisi ve yeni mezunun kariyer hedeflerini telekomünikasyon şirketlerinin süslemesi çok da hayret verici değil. Sizin için herkesin çalışmak istediği bu sektörün 5 faydasını derledik.

1- İnovasyon

Telekomünikasyon sektörü yapısı gereği yenilikçi bir sektördür. Sürekli değişen teknolojiye ve piyasalara adapte olma becerisi gerektirir. Bu sektörde yerinde saymak geri kalmak demektir. Dolayısıyla bu kadar hareketli bir sektörde çalışmak size yenilikçi düşünme ve adaptasyon becerileri kazandıracak; belki bütün sektörlerden daha fazla.

2- İletişim

Telekomünikasyon adı üstünde iletişim tekniklerinin en etkin kullanıldığı sektörlerden bir tanesi. Bu iletişim kültürü ise birçok kurumun içine işlemiş durumda. Bu sektörde çalışarak tecrübe edeceğiniz iletişim kültürü ve size kazandıracakları profesyonel hayatınızda çok işinize yarayacaktır.

3- Network

Telekomünikasyon Türkiye’nin –belki de dünyanın- en yetenekli çalışanlarının bir araya geldiği sektörlerden bir tanesi. Burada tanışacağınız ve birlikte çalışacağınız insanlar hem kişisel gelişiminize hem de kariyer hedeflerinize ulaşmanızda son derece yararlı olacaktır.

4- Meydan Okuma

Çalıştığınız işin monoton ve sakin bir iş olmasını mı istiyorsunuz? O halde telekomünikasyon sektörü pek size uygun bir sektör değil. Bu sektörde yaptığınız işlerden sıkılmanız mümkün olmayacaktır. Karmaşık problemler çözmek bu işin gündelik bir parçası.

5- Gerçek Projeler Üzerinde Çalışmak

Telekomünikasyon sektörü yapılacak işin hiçbir zaman bitmeyeceği bir sektördür. Haliyle burada yapacağınız bir stajda fotokopi çekmek yerine size üzerinde çalışmanız gereken gerçek projeler verilecektir. Böylece hem içinde bulunduğunuz sektörü hem de genel anlamıyla iş dünyasını daha iyi bir şekilde gözlemleme fırsatı yakalayacaksınız.

Siz de telekomünikasyon sektörünü merak ediyor veya bu sektörde kariyer hedefliyorsanız Türkiye’nin eğlence ve iletişim teknolojileri lideri  Türk Telekom START Programında yeni işe başlayacak mezun adayların yanı sıra 3. Sınıf öğrencisi stajyerlere de yer var! “Türk Telekom START” programına başvurmak ve kariyerinize hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız tıklayın! 

Youthall Fanatiği/Marmara İngilizce İktisat '18/Endeavor Fellow /Economics Club