Tatil Sonrası Ofisteki İlk Gününüzü Atlatabilmeniz İçin 5 İpucu

Tatiller, tatiller… Uzun gözüken ancak bir o kadar da kısa süren bir tatilin ardından iş yerine adapte olmak zor olabilir. Rahatladığınız ve işten olabilidiğince uzak kaldığınız bir aranın ardından iş yerinde sizi bir sürü iş bekliyor olabilir. Hem tatilin bitmiş olması hem de iş yerinde dopdolu bir günün sizi bekliyor olması motivasyonunuzu düşürebilir. Bunu engellemek için de günlük rutininizde birkaç değişiklik yapıp kendinizi motive edebilirsiniz. Sizler için tatil sonrası ofisteki ilk gün kabusunu atlatabilmeniz için 5 ipucunu derledik!

1. Bir plan hazırlayın ve planınıza bağlı kalın.

Planların, listelerin vakit kaybı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak hazırlaması zaman alsa da yapacağınız tüm işleri gözünüzün önünde görmek hem iş yükünüzü daha kolay görmenizi sağlayacak hem de işlerin arasında kaybolmanızı engelleyecek. Planınızı hazırladıktan sonra ise plana bağlı kalmanız gerek.  Bunu başardığınız takdirde gün içinde yapacaklarınızı bölmüş ve parçalar halinde tamamladığınızı, ve aslında sizi çok da zorlamadığını gözlemleyeceksiniz.

2. Ofisinize tatilinizden yiyecekler getirin.

Gezdiğiniz, gördüğünüz yerin eminim kendine özgün bir yemeği/atıştırmalığı vardır. Size ordaki güzel zamanlarınızı hatırlatacak ve yerken zevk alacağınız yöresel lezzetleri ofisinize getirin ve gün içinde tüketin. Bu bir yemek, çikolata, meyve, tatlı, tuzlular olabilir. Hem kendiniz daha mutlu hissedeceksiniz hatta belki de çalışma arkadaşlarınızla paylaşmak istediğiniz lezzetleri de onlarla paylaşmış olacaksınız.

3. Müzik Dinleyin.

Kimisi müzik dinlerken işe konsantre olmakta zorlanıyor olabilir. Ancak müzik dinlemek stresiniz azaltmak için yapabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri. Müzik dinlerken ilk günün verdiği stresi azaltabilirsiniz. Fakat müzik dinlemek sizi gerçekten zorluyor ve konsantre olamıyorsanız sizi rahatlatan bir ses eşliğinde çalışabilirsiniz. Buna örnek olarak yağmur sesi, dalgaların sesi gibi sesleri verebiliriz.

4. Tatiliniz hakkında konuşun.

Çalışma arkadaşlarınıza tatilinizi anlattığınız takdirde döndüğünüz için daha çok üzüleceğinizi düşünmeyin. Güzel anları hatırlamak ve insanlara aktarmak sizi de o ana döndürecek. Bu da hem daha mutlu olmanızı sağlayacak, hem de gün içinde geçirdiğiniz yoğun temponun arasında sizin için bir kaçış noktası olacaktır.

5. Uzun bir öğle arasına çıkın.

Öğle aranızı şirketin dışında geçirmeye çalışın.  Günün yarısının geçtiğini ve kalan kısmının da bir o kadar hızlı geçeceğini düşünün. Dışarda olmanız zihninizi biraz daha rahatlatacaktır. Ayrıca normalde yaptığınızdan biraz daha uzun bir öğle arası geçirmeyi düşünebilirsiniz. Daha uzun bir araya çıkmış olmanız sizi biraz daha rahatlatacak ve mutlu edecektir.

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall'un minik editörü :) Koç Üniversitesi İşletme & Ekonomi | Business Club