Stresli Hayattan Uzak Durmanızı Sağlayacak 10 Harika İpucu

Stres, bireyin fizik ve sosyal çevredeki uyumsuz koşullar nedeniyle, bedensel ve psikolojik sınırlarının ötesinde harcadığı gayrettir. Stresli durumlar kontrol altına alındığında hayatı daha verimli hale getirir ancak aşırı derecede yaşandığında duygusal, ruhsal ve fiziksel açıdan sağlığı olumsuz yönde etkileyen bir tehdide dönüşmektedir. Uzmanlara göre aslında bir hastalık olmayan stres, kontrol altında tutulduğunda yeni alternatifler oluşturmak konusunda düşünmeye sevk etmektedir. 

Stresli Hayattan Uzak Durmanızı Sağlayacak 10 Madde:

1. Stresle başa çıkmaya çalışırken güçlü durmanızı sağlayacak yegane şey bedeninizdir. Bundan dolayı dengeli beslenmeye ve alkol ve kafeinden uzak durmaya gayret edin.


2. Sıkıntılı dönemlerinizde sizi rahatlatmayacak kıyafetlerden uzak durun ve görünüşünüze özen gösterin.


3. İşlerinizi aciliyet sırasına göre belirlerseniz, stres yönetiminin ilk adımını gerçekleştirmiş olursunuz.


4. Sınav dönemlerinde kendimizden bir haber olan bizler, su içmeyi dahi unuturuz. Stres altındayken terlemeden dolayı su kaybınız en yüksek düzeye çıkar. Bu durumu önlemek için özellikle günde 1,5 litre su tüketmeniz gerekir.


5. Belirli bir saatte yatmayı ve kalkmayı alışkanlık haline getirin. Kaliteli bir uyku için yatmadan önce ılık duş alın. 1 bardak süt veya sizi rahatlatacak bitki çayları için.


6. Gün içinde bol bol kitap okuyun ve sahaflarda kitap kokusunu içinize çekerek dolaşın. En önemlisi de sizi mutlu edecek olan hobilerinizi yapmayı yarına bırakmayın.


7. Samimiyetine inanmadığınız, negatif insanlardan uzak durmak stresinizi kontrol altına almada en kolay yollardan biridir.


8. Düzenli ortamlarda bulunmak ve çevrenizin tertipli olması sizi rahatlatacaktır.


9. Umutsuzluğa kapıldığınız anlarda başarılarınızı hatırlayın ve ilerde neler yapmak istediğinizi listeleyerek planlayın.


10. İnançlarınızı güçlü tutun. Bu, iç huzurunuz açısından önemlidir.

Stresle başa çıkmanızın en önemli yolu hayata pozitif yaklaşmak ve gülümsemeyi ihmal etmemektir. Unutmayın; Bir gülümseme insana bir şeye mal olmaz. Fakat çok şey katar 🙂

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın