Spor Yapmanın Hayatınıza Katacağı 4 Artı

Spor her insanın günlük planlarına eklemesi gereken önemli bir aktivitedir. Yaşınıza ve fiziksel kondisyonunuza göre kendinize uygun bir spor bulup hayatınıza biraz hareket katmak size her anlamda iyi gelecektir. Spor yapmanın sağlığınıza katacağı artılar zaten yazmakla bitmez o yüzden bu yazıda sporun hayatınıza fiziksel anlamda değil diğer yönlerden katacağı artıları ele alacağız.


1-) Hayatınızı Düzenler

Hayatınızda günlük planlarınızı ona göre düzenlemek için referans olarak belirleyeceğiniz bir aktivitenizin olması çok önemlidir. Bu noktada spor aktiviteleri referans olmak adına çok güçlüdür çünkü spor düzenli yapılması gereken bir aktivite olduğu için bunu devam ettirme isteğiniz hayatınızdaki diğer meşguliyetlerinizi ona göre düzenlemeniz için size büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Eğer hayatınızda günlük işlerinizi onun etrafında şekillendireceğiniz bir hobiniz ya da bir işiniz yoksa spor iyi bir seçenek olacaktır.


2-) Mental Yorgunluğunuzu Alır

Gündelik hayatta karşılaştığımız sorunlar ve yaşadığımız zorluklar bazen kafamızı çok yorar ve bu zihnimizi meşgul eden sıkıntılardan kaçmak bir an olsun rahatlamak için spor size büyük ölçüde yardımcı olacaktır. En basitinden kulaklığınızı takıp yürüyüşe çıktığınızda bile zihninizi rahatlatmış stresinizi azaltmış olursunuz. Bunun yanı sıra daha ağır, daha fazla efor gerektiren sporlarda ise daha fazla odaklanmanız gerektiği için kendinizi daha çok kaptırır ve o an için tüm sorunlarınızı unutmuş olursunuz.


3-) Özgüven Kazandırır

Belli bir süre bir sporla uğraştıktan sonra o alanda geliştiğinizi görmek, ekstra bir becerinizin olması size kendinizi iyi hissettirir çünkü hayat kariyerden ibaret değildir ve yeni ilgi alanları kazanıp bunda kendinizi eğitmeniz farklı bir tat farklı bir renk katar hayatınıza. Hobi olarak başlayıp profesyonel eğitimini almadan, kendi çabalarınızla belirli düzeye gelmenin verdiği güven ile başka alanlara da yönelip kendinizi deneyebilirsiniz.


4-) Düzenli Beslenmeye İter

Yaptığınız spor ne olursa olursun bu emek, zaman ve bolca özen ister. Spor yapmadığınız zamanlarda beslenmenize dikkat etmekte zorlanırsınız çünkü düzenli beslenmenin farkını görmekte zorlanırsınız. Ancak spor yaptığınızda en azından o spora harcadığınız emeği düşünür, beslenmenize dikkat etmeye çalışırsınız. Bu da dolaylı yoldan da olsa beslenmenizi düzenler.

Uzun lafın kısası ne iş yaparsanız yapın ne kadar yoğun olursanız ve kaç yaşında olursanız olun size uygun olan sporu bulun ve en kısa sürede o spora başlayın.

İsmail Gülgün

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.