Sosyal Medya Üzerinden Kariyer Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler

Dijital pazarlamanın yönünü 180 derece değiştiren sosyal medya, artık markaların reklam vermediği takdirde hayatta kalamayacaklarını kanıtlamış durumda. Günümüzde, markaların geleceğini gönderilerinin aldığı beğeniler ve sayfaların takipçi sayıları belirliyor. Sonuç olarak sosyal medya büyük bir yer. Eğer bu yer üzerinden para kazanma fikri size cazip geliyorsa okumaya devam edin!

dipnot: sadece selfie paylaşmaktan biraz daha fazlası gerekiyor.


1.Birbirinden farklı sosyal medya platformlarını bilmelisiniz

Sosyal medya, insanları birbirine bağlayan yüzlerce site ve aplikasyondan oluşan oldukça büyük bir platformdur. Bazıları sadece fotoğraf paylaşmak için, bazıları ise sadece mesajlaşmak için kurulmuştur. Facebook’un yapmamıza izin verdiği seçeneklere, Twitter izin vermeyebilir. Bu yüzden olabildiğince fazla insana ulaşmak için birden fazla sosyal medya uygulaması kullanmanız gereklidir.


2.Ne yapmak istiyorsanız, hesaplarınızı ona göre yönetin

Hesaplarınızda, profesyonel kariyeriniz hakkında paylaşımlar yapmayı unutmayın. Mesela, eğer bir makyaj sanatçısı iseniz yaptıklarınızı tüm hesaplarınızda paylaşın. Küçük ama devamlı olarak tüyolar verebilirsiniz. Bu şekilde takipçi sayınızı yavaş yavaş arttırabilirsiniz.


3.İşiniz hakkında sesinizi duyurun

Geçmiş zamanlarda sürekli işiniz hakkında konuşmanız insanlar için rahatsız edici karşılanırdı. Ancak zaman değişti. Sosyal medya üzerinden işinizi büyütmek istiyorsanız, işiniz hakkında oldukça fazla konuşmanız gerekiyor.


4.Sosyal medya taktiklerini öğrenin

Sosyal medya üzerinden büyümeyi hedeflediyseniz eğer, bu platformu analitik bir şekilde kullanmalısınız. Hashtag, etiket, vb. tüyolar oldukça biliniyor olsa da bilinmeyen pek çok hile var. Bu gibi küçük ama yardımcı taktikleri öğrenmeye ve uygulamaya başlayın.


5.Hiçbir platformu atlamayın!

Eğer mümkünse tüm sosyal medya platformlarını kullanın. Facebook kullanıyorsanız eğer Instagram ve Pinterest’te ekleyin. Her uygulamanın farklı kitlelere ulaştığını unutmayın.


6.Etkileşim sağlayın

Sosyal medya, geribildirim için çok açık bir platformdur. Hayranlarınızın ve müşterilerinizin yorumlarına, mesajlarına cevap vermek için devamlı müsait olmaya çalışın. Etkileşim halinde olmak, sadık ve sabit takipçi için tek yoldur.


7.Sayfalarınız cansız gözükmesin

Eğer devamlı olarak paylaşım yapmazsanız, hesabınız örümcek ağları içinde kalabilir. Yarışmanız gereken çok fazla başka hesap olduğunu ve insanların sıkılıp sizi takip etmekten çıkabileceğini unutmayın.


8.Trendleri takip edin

Sosyal medyanın tüm meselesi trendlerdir. Günün trendlerini devamlı olarak takip edin ve ürünleriniz üzerinde yaratıcı bir şekilde kullanmaya çalışın.


9.Diğer sayfalarla iş birliği yapın

Başka sayfalarla anlaşarak ortak paylaşım yapmak veya karşılıklı reklam yapmanız, sayfanızın yeni kitlelere ulaşmasını sağlayacaktır.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.