Pozitif Bir Değişim Ne Yaparak Kalıcı Hale Getirilebilir?

Yaratılış gereği insanın değişime direnmesi doğaldır. Fakat bunu kalıcı hale getiren bireyin kendi seçimleridir. Kişisel veya profesyonel iş yaşantınızda değişim sizi olduğunuzdan daha esnek bir hale getirir. Sizi yeni deneyimler kazanma yoluna iterek aynı zamanda geleceğiniz için birçok fırsatın kapılarını açar. Sizlerde hayatlarınızda değişiklik yapmanın zamanının geldiğine inanıyor ve bunu kalıcı hale getirmek istiyorsanız küçük ipuçlarımızdan kendinize farklı yollar yaratabilirsiniz.


1) Öncelikle değiştirmek istediğiniz şeyin ne anlama geldiğini ve sizin için bu değişimin ne ifade ettiğini tartın.

Değişimin ilk kuralı bireyin temel değerlerini tanımlayarak başlamasıdır. Sizin için neyin daha önemli olduğundan emin olun. Hedefleriniz temel değerlerinizle aynı hizada ise bu değişim düşüncenizi olumlu bir şekilde tetikleyecektir.


2) Hayatınızdan olumsuzlukları çıkarın.

Evet, bunun ilk bakışta bir reklam sloganı gibi göründüğünün farkındayız. Fakat eğer hayatınız olumsuzluklarla çevriliyse nasıl pozitif ve neşeli bir hayat bekleyebilirsiniz ki? Peki ya bu tip durumlarda sizi bekleyen fırsatları nasıl sağlıklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz? Yanıt çok basit. Onları gözden kaçırarak.


3) Daha sık egzersiz yapmayı deneyin.

Evet, tabi bunu da biliyoruz. Bütün gün dış hayatın yoğun ve stresli dakikalarında ter akıtıp sonrasında bir de spor merkezinde aynı şeyi yapmanızdan bahsetmiyoruz tabi ki. Fakat düzenli egzersiz; kendinize olan güveninizi artırmanız ve daha iyi hissetmeniz hususunda yardımcı olacaktır. Aynı zamanda stres ve gerginliği azaltarak endorfin ve dopamin gibi kimyasalların açığa çıkışını sağlayacaktır.


4) Devamlı nazik olmayı deneyin.

Çevrenizdeki insanlarla yeterli uyumu yakaladığınız an sizi pozitif anlamda şarj edebilecek birçok etkeni de beraberinde getirirsiniz. İnsanlara nazik davrandığınızda ahlaki anlamda olsun psikolojik anlamda olsun çok daha iyimser ve pozitif hissedersiniz. Sadece zamanınızın çok küçük bir kısmını harcayarak iş arkadaşlarınızın çok rahat gönlünü kazanabilirsiniz. Örneğin meslektaşınıza bir kahve ısmarlayabilir, her gün karşılaştığınız güvenlik görevlisine samimi bir gülümseme yollayabilir ya da serbest zamanlarınızda onlar adına herhangi bir işe gönüllü olabilirsiniz.


5) Gereksiz şeyleri eleyin.

Hayatınız için en önemli şeyleri bir sıraya oturttuktan sonra geri kalan her şeyi yine aynı sırayla sıfırlamayı deneyin. Bu hayatınızı kolaylaştırmanızın yanı sıra dikkatinizi gereksiz şeylere harcamanızı ya da hızlı ilerlemenizin önündeki engellerin neler olduğunu fark etmeniz gibi olumlu feedbackler almanızı sağlayacaktır.

Kişi bu gereksiz şeyleri hayatından ne denli uzak tutabilirse iş ortamında yaşayacağı stresi o oranla azaltacağı kanısını taşımaktayız. Yukarı da sıraladığımız maddeleri gerçekten hayatınıza uygulayabilirseniz değişimin pozitif etkilerini çok hızlı bir şekilde görmeye başlayabilirsiniz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın