Philips Sağlık Sistemleri Genel Müdürü Özlem Düzen Fidancı ile ‘Değişim Yönetimi

Philips Sağlık Sistemleri Ortadoğu & Türkiye, Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Özlem Düzen Fidancı ile ”Değişim Yönetimi”
”Bir Konu Bir Konuk” Ağustos ayının ikinci etkinliğinde öğrenci ve mezunları Philips Sağlık Sistemleri Ortadoğu & Türkiye, Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Özlem Düzen Fidancı ile buluşturdu. Değişim Yönetimi üzerine söyleşi yapan Özlem Düzen Fidancı, ”Yeniliğin arkasında değil, önünde durulması gerekiyor” dediği konuşmasında ”Ben en iyiyim” bakış açısındansa ”Şu anda iyiyiz evet ama daha iyisini yapacağız” bakış açısının önemini vurguladı.

”3 milyar kişinin hayatını iyileştirme” vizyonuyla çok önemli bir patent sağlayıcısı ve ürünlerinin %40’ının geri dönüştürülebilirliğini sağlamış olan Philips’te şirket içi tecrübesinin olmadığı sağlık alanına geçerek başarısını devam ettiren Özlem Düzen Fidancı ile söyleşiden akılda kalanlar ise şöyle: ”Sevdiğiniz mesleği seçmezseniz en iyinizi veremezsiniz. Meslek seçiminde ülkenizin stratejisi çok önemli. 30 fırın olan bir yere 31. fırını açmak yerine bir kuaför dükkanı açın. Değişim olduğunda tutsak davranış eski daha iyi düşüncesiyle suçlama ve defansa geçme, turist üniforması ortalıktan çekilip başkalarını izlemek, oyuncu olmak ise rolünün dışında katkıda bulunmak, çözüm odaklı değişime liderlik etmektir. Oyuncu olursanız hep birlikte başarılı oluruz. Başarı için ekibinizin çok güçlü olması lazım. Koltuğunu korumak için ekibini başarısız seçme gibi yöntemler geride kaldı. Dürüstlük her şeyden önce geliyor. İyi bir yönetici her yerde bulduğu çalışanlarla din, dil, ırka bakmadan en iyiyi sağlar”.

Açık fikirli olmanın önemini vurgulayan ”Bir Konu Bir Konuk” konuğu Özlem Düzen Fidancı, başkalarından öğreneceğimiz çok şey var diyerek Türklerin adaptasyon kabiliyetinin çok yüksek olduğunu vurgularken yabancı insanlar bizi anlamaz, onlara kalırsa işimiz uzar bakış açısının yanlış olduğunu da vurguladı. ”Benimle konuşmak isteyen her kademeden insana vakit ayırırım” diyen ”Bir Konu Bir Konuk” konuğu Özlem Düzen Fidancı sınırlı sayıda kişinin seçilerek buluşturulduğu etkinlik katılımcılara samimi bir ortam sağladı.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın