Olumsuz Düşüncelerden Kurtulmak İsteyenler İçin 7 Yol

Düşüncelerimiz gündelik hayatımızda, iş hayatımızda, sosyal çevremizde kısaca her anımızda bizi etkiler ve biz düşüncelerimize göre hareket edip kararlar alırız. Hayatımızı yönetip yönlendirirken bazen olumsuz ve negatif düşünceler yanlış karalar almamıza ya da telaşa kapılmamıza sebep olmaktadır. Peki bu olumsuz düşünceleri en aza indirmek için ne yapmalıyız?

İşte olumsuz düşüncelerden kurtulmanın 5 yolu:


1- Kelimeleri kontrol et

Olumsuz düşüncelerden kurtulmanın ilk yolu kullandığımız kelimelere dikkat etmemiz gerektiğidir. Olumsuz ifadeler ve sözcüklerin ardından olumsuz düşünceler gelecek ve onun ardından duygularımız etkilenecektir.  Bu olumsuzluklar zinciri motivasyonumuzu kötü etkileyecektir. O yüzden olumsuz ifadelerden ya da  size olumsuzluğu çağrıştıran kelimelerden uzak durarak daha pozitif, daha motive edici kelimeleri kullanmalıyız.


2- Önem verme

Olumsuz düşüncelere ne kadar çok önem verilir ve üstünde durulursa etkisi o kadar artacaktır. Olumsuz düşüncelerin saldırısına maruz kaldığımızı fark ettiğimiz anda mutlu olduğumuz bir anı ya da kişiyi düşünüp ona odaklanarak olumsuz düşünceleri uzaklaştırabiliriz.


3- Çevrendeki olumsuzlukları uzaklaştır

Düşünce dünyamız, arkadaşlarımızdan, sosyal çevremizden ve ailemizden ister istemez etkilenmektedir.  Onların düşüncelerine ters düşen bir fikir bize normal ve olağan gelebilir. Ya da bunun tam tersi de olabilir. Böyle durumlarda etrafımızda bizi olumsuz düşüncelere itecek olan insanlardan ya da ortamdan biraz uzaklaşarak olumlu düşünebilme becerimizi geliştirecek ve motivasyonumuzu arttıracak ortamlara katılmalıyız.


4-Beslenme ve uyku düzeni

Açlık ya da uykusuzluk gibi durumlarda olumsuz düşüncelerden kurtulmak çok daha zordur. Düzensiz beslenme ve uyku beden sağlığını etkilediği kadar düşünce ve zihni de etkilemektedir.  Bu tür olumsuzluklarla karşılaşmamak adına beslenme ve uykunuza dikkat edin.


5- Karşılaştırma ve değerlendirme

Daha önce yaşamış olduğumuz bir olaydan ya da olumsuz düşünce halinden nasıl kurtulduğumuzu hatırlamak da iyi bir yöntemdir.


6- Oksijen ve nefes alma

Beynimize bol miktarda göndereceğimiz oksijen düşünce dünyamızı olumlu yönde etkileyecektir. Temiz havanın düzenli diyafram nefesi ile soluk alıp verme düşüncelerimizin değişiminde olumlu yönde bir etkisi olacaktır.


7- Hobilerinize yönelin

Diğer bir yöntem yapmayı sevdiğiniz şeylere yönelmenizdir. Sevdiğiniz bir müziği dinlemek, arkadaşınızla konuşmak ya da kısa bir yürüyüş iyi gelecektir.

Şeymanur Sancak

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.