Okulu Bırakıp Geleceğe Yön Vermiş Dahiler

Biz okulu bıraksak tornacı oluruz arkadaş… Bu adamlar gerçekten de geleceği şekillendiren isimler.

1. Steve Jobs

Stanford üniversitesine kabul edilen ve bir dönem okuyan Steve Jobs ilk döneminden sonra okulu bıraktı. Bilgisayar teknolojileri ve pazarlamasıyla uğraşmaya devam etti ve günümüzün en çok kullanılan telefonu iphone ve tasarımıyla çok tutulan macintosh’u yarattı.

2. Albert Einstein

Time dergisinin yüzyılın adamı olarak gördüğü Albert Einstein okulda pek öyle görünmüyordu. 15 yaşında okulu bırakan Albert Einstein, girmek istediği okullara kabul alamadı ve oldukça başarısız bir öğrenciydi.

3. Bill Gates

Dev Microsoft ‘un kurucu ortaklarından Bill Gates mikrobilgisayarlarla ilgili bir haber okuduğunda Harvard ‘ ı ilk yılında bıraktı. Ardından neler olduğunu hepimiz biliyoruz.

4. John D. Rockefeller

Tarihin ilk milyarderi John D. Rockefeller, lise mezunu olmasına 2 ay kala Folsom Mercantile College’da ticaret dersleri alabilmek için liseden ayrıldı. 1870’de Standard Oil Company’yi kurdu.

5. Walt Disney

1918 yılında lise eğitimini sürdürürken, gelecekte Oscar kazanacak bir film yapımcısı ve temalı eğlence parklarının öncüsü olacak olan Walt Disney, 16 yaşında liseyi bırakıp orduya katıldı. Disney 58 yaşında fahri lise diplomasını almayı başardı.

6. Benjamin Franklin

Benjamin Franklin sadece 100 dolarlık banknotun üzerinde fotoğrafı bulunan bir insan değil, çok yönlü biriydi. Yazar, politikacı, diplomat, yazar, senarist, mucit gibi pek çok ünvana sahip Benjamin Franklin okulu 10 yaşında bıraktı. Bugün yıldırımdan korunmak için binalarda yaygın olarak kullanılan paratoner Benjamin Franklin tarafından icat edilmiştir.

7. Thomas Edison

Ampulün mücidi Thomas Edison okula sadece 3 ay devam etti…

8. Henry Ford

Henry Ford 16 yaşında okulu bıraktı ve otomobil endüstrisine yöneldi.

9. Charles Dickens

Viktorya Dönemi’nin aynası olan C. Dickens, 12 yaşında okuldan ayrılmak zorunda kaldı ve günde 10 saat çalışılan bir ayakkabı fabrikasında çalışmaya başladı.  22 yaşına geldiğinde gazeteciliğe başladı ve bir gazetede parlamento görüşmelerini aktarma ve seçim kampanyalarını takip etme görevlerini yürüttü. The Pickwick Papers romanı ile büyük bir şöhrete kavuştu.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın