Öğrencilik Hayatınızı Kolaylaştıracak 6 Harika Uygulama

Hayatımızın neredeyse artık her alanında mobil teknolojiler yer alıyor. Hizmete ulaşımımızı bir tıka indiren bu uygulamalar hayatlarımızı bir seviye ötesine taşımaya yardımcı oluyor.

İşte hayatınızın birkaç adım ötesine taşıyacak uygulamaları sizler için listeledik:


  1. Trello:

Yapılacaklar listelerinizi bir app’e sığdıran bu uygulamada, oluşturduğunuz kartlar üzerinden ister ekip yönetiyor olun, ister makale yazıyor veya sadece bir alınacaklar listesi hazırlıyor olun, işlerinizi başarıyla tamamlamanıza ve düzenli olarak kalmalarına yardımcı olur.


  1. Duolingo:

İçerisinde 23 dil bulunduran bu uygulamada seçtiğiniz dili/dilleri bedava ve hızlı bir şekilde öğrenirken app üzerinden edindiğiniz arkadaşlarla da küçük yarışmalar sayesinde eğlenirken öğreniyorsunuz.


  1. Adobe Illustrator Draw:

Adobe uygulamaları bilgisayar sürümleriyle yıllardır grafik tasarımcılarının vce sanatçıların gönüllerinde taht kurmuştur. Bu sefer de telefon sürümleriyle ulaşımının daha kolay olmasıyla yaratıcılığınızın konuşmasına izin verebileceğiniz bu uygulama ilhamınızın kaçmasını önleyecek.


  1. Trafi:

İnternet bağlantısı olmadan bile en iyi toplu taşıma yollarını ve doğru zaman çizelgelerini elde etmenize yardımcı olacak bu app yakındaki duraklardan gerçek zamanlı gidişatları görmenizi ve canlı trafik bilgilerini güncel tutmanıza yardımcı olacak.


  1. Google Drive:

Tüm dosyalarınızı herhangi bir akıllı telefondan, tabletten veya bilgisayardan erişebilmenizi sağlayan bu uygulama sürücüdeki tüm dosyalarınızı güvenle yedeklemenize yardımcı olur, böylelikle onları kaybetmezsiniz. Takım arkaşlarınızla paylaştığınız dosyalarınızın da hareket dökümüne kolayca erişebilirsiniz.


  1. Spotify:

Ruhunuzu doyuracak – Ne de olsa müzik ruhun gıdasıdır – ve motivasyonunuzu yükseltecek bir müzik uygulamasıdır. Her hafta yenilenen çalma listeleriyle yeni sanatçılar, albümler ve şarkılar keşfetmenize yardımcı olacak ücretsiz bir uygulamadır.


  • Bonus: 

Canva, grafik tasarım konularında hizmet veren online ve ücretsiz bir uygulama. Sunum hazırlama, fotoğraf düzenleme, sosyal medya görseli yaratma, şema, algoritma hazırlanması… vb bir çok grafik çalışmasını sürükle – bırak tekniğiyle rahatça yapmak mümkün. Ayrıca dünya çapında 10.000.000’dan fazla kullanıcısı var ve Türkçe kullanılabiliyor. Daha fazla bilgi almak için: https://about.canva.com/tr_tr/egitim/


 İrem Kılınç

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.