Ofis Yaşantınızı Olumlu Yönde Etkileyecek 9 Eğlenceli Tavsiye

“Çalışma performansı” konusu, iş hayatı boyunca çile verici bir stres nedeni olabilir. Müdürünüz yada patronunuz tarafından, mutlu olup olmadığınız gözetmeksizin hedef tahtası haline gelmek veya çalışmalarınızın teslim tarihlerinin daralması gibisinden size eziyet verici şeylere tabi tutulabilirsiniz. Patronlarınız planlarınıza kilit vurmadan önce, “çalışma performansı” meselesi kişisel gelişim açısından önemli bir konuydu aslında. İş hayatınızın dışında, kişisel yaşamınız açısından, elinizden gelenin en iyisini yapmanız anlamına gelir. Bu konular hepimiz için sıkıcı ve bıktırıcı bir hal almaya başlamışken hazır, elimizde ki eğlenceli ve yararlı olabilecek konulardan bahsedelim. Sonuçta  elinizden gelenin en iyisini yaparken, çok az vakit harcayıp evinize de makul saatlerde dönmek fikri kulağa hoş geliyor olmalı.


1) Arkadaşlarınızla vakit geçirin. 

Molalarınızı çalışma arkadaşlarınızla paylaşın. Yalnız olduğunuzda, kendinizi bilgisayarın başından kaldırıp dış dünyaya atacak enerjiyi bulamayabilirsiniz. Ayrıca, çalışma arkadaşlarınızla uyumlu bir ilişki kurduğunuz zaman iş saatleriniz oldukça eğlenceli geçebilir.


2) Güzel bir şeyler yiyin.

Çalışma masanızın üstünde birkaç abur cubur kemirmek yerine, gerçek bir öğle yemeğine çıkın. Bu, sadece stresinizi azaltmanıza yardımcı olmaz aynı zamanda sosyalleşmenizi de sağlar.


3) Etrafınızı düzenleyin.

Çalıştığınız yerde, evinizde geçirdiğinizden daha fazla vakit geçiriyor olmanız muhtemeldir. Bu yüzden çalışma masanızı veya ofisinizi kendi zevklerinize göre düzenleyip, kişisel eklemeler yapın. Biraz renklendirebilirsiniz ayrıca.


4) İletişim kurun.

Çalışma ortamınızda ki eğlenceli ve komik insanlarla diyalog halinde olmaya çalışın. Sonuçta, onca yoğun iş temposunun ardından herkes biraz kahkaha atmak ister.


5) Vaktinizi değerlendirin.

Zaman kısıtlamalarını eğlenceli hale getirin. Mesela, bitirmeniz gereken bir işi vaktinden önce teslim edip, elinizde kalan 15-20 dakikayı internetten alışveriş yaparak değerlendirebilirsiniz.


6) İşinizi eğlenceli hâle getirin.

Çalışma masanız için mini oyunlar alabilirsiniz. örn: mini golf, mini bowling vb. Kendinize çalışma esnasında, bu mini oyunlar için 5-6 dk gibi bir dinlenme süresi tanımanız hem stres yoğunluğunuzu azaltır hemde motivasyonunuzu arttırır.


7) Kendi sessizliğinizi yaratın.

Biraz iç sessizliğe ihtiyaç duyduğunuz vakit, dış gürültüyü kesmesi için yanınızda kulaklık bulundurun. İç sesinize aykırı düşen müziklerden uzak durun ve sizi sakince motive eden müziklere yoğunlaşın.


8) Kendinizi motive edin.

Arkadaşlarınızla yaptığınız planların saatlerini, akşamüstü erken saatlere ayarlamaya çalışın. Bu şekilde, işten daha erken çıkabilmek için kendi kendinizi motive edersiniz.


9) Kendinize mola verin.

Çalışma saatleriniz içerisinde kendi kendinize 10 dakikalık molalar verin. Ofis dışına çıkın, kısa yürüyüşler yapın ve temiz havayı koklayın. Ofis stresinden uzaklaşmak için 10 dakikalık bir rahatlama süresi yeterlidir.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.