Mutlu Bir Yaşama Sahip Olmanın 6 Temel Kuralı

Hayatta aynı anda ya da farklı zamanlarda birçok duyguya şahit oluruz. Ama en çok ihtiyacımız olan mutluluğu ikinci plana atarız. Bu yazımda mutlu bir yaşama sahip olmak isteyenlerin gözden kaçırmaması gereken 6 temel kuralı derledim:


1) Sabah erken kalkın!

Uykuyu hepinizin sevdiğini biliyorum. Fakat yeterli uykuyla zinde kalkmak inanılmaz güzel bir his. Buna bir kere alışınca fazla uyumak istemeyeceksiniz . Üstelik günü dilediğiniz gibi değerlendirebilme fırsatınız var daha ne olsun!


2) İçinizden ne geliyorsa onu yapın!

Hepimizin çevreden dolayı ‘aman ne der, ne söyler’ diyerek yapmaktan vazgeçtiği şeyler olmuştur. Oysa ki asıl hatayı burada yaptığımızın farkında değiliz. Başkalarının düşüncelerini önemseyerek değil,  ne istiyorsanız onu yapın her zaman. Özgürlüğünüzü kendiniz kısıtlamayın. Bir kez geldiğiniz şu dünyada keşke şunu da yapsaydım dediğiniz hiçbir şey bırakmayın!


3) Küçük şeylerden mutlu olun!

Biraz kendimden bahsedecek olursam, hep mutlu olmak için nedenler bulan biriyimdir. Etrafımda olup biten çoğu olayda en pozitif noktayı bulup ona odaklanırım. Buna siz ister pollyannacılık deyin ister pozitiflik deyin ama benim mutluluğumun sırrı buradan geçiyor. İyi hissetmenin dünyaya bakış açısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. İlkbaharda açan çiçekler, kışın yere düşen kar tanelerini izlemek bile size mutluluk versin mesela!


4) Sahip olduklarınıza teşekkür edin!

Aslında o kadar çok şanslıyız ki! Sağlığınız yerindeyse, ailenizle aranız iyiyse, etrafınızda dostum dediğiniz insanlar varsa bilin ki sizden şanslısı yok. Değer verdiğiniz, sahip olduğunuz her şey için teşekkür edin. Bu içinizde o kadar güzel bir his oluşturacak ki siz bile inanamayacaksınız. Şuna eminim ki bir kez daha elinizdekilerin kıymetini anlamanıza yardımcı olacak .


5) Sevdiklerinize sürpriz yapın!

Mutlu olmanın en sevimli yolu mutlu etmektir. Sevdiklerinizin veya hiç tanımadığınız birinin hayatına dokunmak varlığınızın nedenini hissettirir size. Bu annenizin yanına giderken bir çiçek almak , bir hatır sormak dahi olabilir. Unutmayın ailenizin, arkadaşlarınızın da sevildiğini bilmeye ihtiyacı olabilir.


6) Umudun her zaman sizinle olduğuna inanın!

Yaşadığınız bir başarısızlık ya da bir küslük sizi üzebilir. Başınıza gelen böyle bir durumda problemin çözümüne gitmek en mantıklı yol olacaktır. Öncelikle nerede hata yaptığınızı bulmanız gerekir. Sonrasında ise o hatayı düzeltmek için ne yapacağınızı bulmalısınız. Eğer ne yapmanız gerektiğini bilirseniz, yolunuzda ki umudu hep görebilirsiniz!

Beray Velioğlu

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.