Mezun Olmadan Önce Deneyim Kazanmak Adına Yapabilecekleriniz

Bu işte 4 ila 5 yıllık geçmişi var… Kanıtlanmış deneyimlere sahip… Bu iş için oldukça deneyim sahibi… Bütün bu ifadelerin kulağa ne kadar aşina olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü bu ifadeler genel olarak işverenler tarafından en çok aranan kelime geçmişleridir.

Odağı yaz stajına çektiğimizde yazın 3 aylık aranan bu süreci etkili değerlendirmek adına güzel bir zaman dilimi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu zaman dilimi aynı zamanda size diğer deneyimler adına da yeterli kontenjanı açar.


Peki, bunlar ne gibi deneyimler?

Üniversite öğrencilerinin geneline baktığımızda onlar için maddi getirilerin maneviyata oranla daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Karşılıksız kazanabileceğiniz bu deneyimler size yaratıcılık, zamanı yönetimi, disiplin ve oto-yönetim konularında farkındalık kazanmanızı sağlayacaktır. Mesela kısa ya da uzun dönem grup projelerinde yer almak bu konuda ilk adımı atmanızı sağlayabilir. Eğer bir programcı olmayı hedefliyorsanız, bilgisayar kulübüne katılabilir veya günün birinde bir yazılarınız basılsın istiyorsanız gazete topluluklarında yer alabilirsiniz. Spor takımlarına katılıp yeni insanlarla tanışırken aynı zamanda takım yönetimini öğrenebilirsiniz.


Peki, bu gibi deneyimler size ne katabilir?

Staj dönemin kazandığınız deneyimler küçükten büyüğe ne olduğu hiç fark etmez. Fakat bunlar hayatınızda size kendinizi daha yakından tanıma fırsatı vererek adımlarınız büyük atmanızı sağlayacaktır. Sizlerin düşüncelerini biraz daha rahatlatmak adına geliştirebileceğiniz birkaç deneyimi sırasıyla paylaşmak isteriz.

1) Liderlik
2) Ekip çalışması
3) İletişim
4) Olay kurgulama
5) Problem çözme
6) Çatışma çözümü
7) Çıkarım yapabilme
8) Girişim

Ve tabi ki bunların öz geçmişinizde yer alması etkileşim alanınızı genişletmenizi sağlayarak, işverenlerin gözündeki imajınızın bir tık daha artmasını sağlayacaktır. Unutmayın her yol bir sonrakinin referansıdır. 😉

Yazan: BESTE GİZEM CİCİOĞLU

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın