Maliyeti Olmadan Başarılı Olmanızı Sağlayacak 9 Alışkanlık

Hayatta belirli alışkanlıkları olan kişilerin neden başarılı olduğunu merak ettiniz mi hiç? Muhteşem fikirler,  motivasyon,  devamlılık ve azıcık şansın yardımı olduğu kesin ama en başarılı insanların belirli alışkanlıkları vardır. Üstelik bazı alışkanlıklar maliyet gerektirmez.

Maliyeti olmadan başarı getiren 9 alışkanlığı sizin için derledik.


Meditasyon yapın

Sizlere dünyada karun kadar zengin kişilerin listesini sıralasam emin olabilirsiniz ki bunların çoğu meditasyon yapıyordur. Meditasyonun başarıda çok büyük etkisi vardır. Vücudunuza dikkat etmek ve beyninizi rahatlatmak, egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve yeterince uyku uyumak daima başarı şansınızı arttırır.


Erken uyanın

Eski Başkan Obama,  Richard Branson,  Jack Dorsey,  Larry Schultz,  Tim Cook ve  Xerox CEO’su Ursula Burns erken uyanmayı alışkanlık edinenlerden. Erken uyanmak başarılarına nasıl mı etki ediyor?  Erken uyananlar diğerlerine göre işlerine erken başlar ve gerekli işleri herkesten önce yaparlar. Daha mutlu ve proaktiftirler.


Arkadaş çevreniz olsun

Başarılı insanlar geniş çevre kurmanın ne kadar önemli olduğunu bilirler. Araştırmalar geniş çevre sahibi insanların iş hayatında daha başarılı olduğunu ve iş yapma anlamında daha şanslı olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca geniş çevre sahibi insanların yenilikçi olma şansı daha yüksektir.


Daima yapacak bir şeyler bulun

başarılı insanlar nadiren boş dururlar.  Bu tür insanlar haftada ortalama 60-65 saat çalışırlar. Elon Musk haftada 80-100 çalışmaktadır ve her girişimcinin sahip olması gereken çalışma etiği diye açıklar bu durumu.


Ne zaman “HAYIR” diyeceğinizi bilin

“Başarılı insanlar ile çok başarılı insanlar arasındaki temel fark çok başarılı olanların hemen hemen her şeye hayır demeleridir.” Warren Buffet

Başarılı kişiler genelde olumsuzluklara, zamanı boşa harcatan işlere, ekstra işe hayır demeyi bilirler. Üretkenliği arttıran şeylere odaklanırlar. Her şeye ve herkese evet derlerse hem dikkatleri dağılır, toparlanamazlar hem de hiç bir başlığı layıkıyla sonlandıramazlar.


TV izlemeyin kitap okuyun

Zengin kişilerin alışkanlıları üzerine kitap yazan Thomas Curley’e göre zengin ve başarılı insanların %67’si günde 1 saatten az tv izliyor. Bunlardan %86’sı kişisel gelişim için günde en az 30 dakika okumayı tercih ettiğini belirtiyor.


Uyumadan önce yapılacaklar listesini hazırlayın

Başarılı olabilmek için insanın organize bir hayat sürdürmesi  ve bu yönde alışkanlara sahip olması gerekir. Başarılı kişiler uyumadan önce diğer güne hazırlık olması için yapılacaklar listesini önceliklere göre hazırlarlar.


Hedefler koyun ve bunları göz önüne getirin

Başarılı olmuş girişimcilerin %95’i hedeflerini belirlemiş, planlamasını yapmış ve başarı için ortaya vizyon koymuş kişilerden oluşmaktadır. Bu hedefleri ve hedefleri gerçekleştirmek için ortaya koymaları gereken çabayı gece uyumadan önce ve her sabah uyandıklarında göz önüne getirirler.


Paranızı iyi kullanın

Finansal olarak kendini yönetebilen insanlar nerede olduklarını da iyi bilirler. Paralarını akıllıca kullanır ve ne zaman nereye yatırım yapmaları gerektiğini de iyi hesaplarlar. Fırsatları asla kaçırmazlar. Yardıma ihtiyacı olan kişi ve kurumlara bağışta bulunmaktan kaçmazlar. Eskilerin söylediği bir söz vardır, şans ve hazırlık daima fırsat doğurur.


Başarılı insanlar daima kendini başarı için hazırda tutan ve bunun için çabalayanlardan çıkmıştır. Bu tür insanlar genelde şansında bir gün onları bulacağını ümit ederler. Ve genelde de o şans onları bulur. 🙂

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın