Korn Ferry YKB Şerif Kaynar ile Startup’lar için Yetenek Yönetimi

”Bir Konu Bir Konuk” Ağustos ayının ilk etkinliğinde öğrenci ve mezunları Korn Ferry Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Kaynar ile buluşturdu. Startup’lar için Yetenek Yönetimi üzerine söyleşi yapan Şerif Kaynar, ”Önemli olan, bir kişinin öğrenmeye ne kadar açık olduğudur” ve ”Yeteneğin önemini daha büyük şirketler bile anlamadı, daha ucuz ve tanıdık sistemiyle ilerleyen şirketler uzun vadede yok olacak” dediği konuşmasında en önemli şeyin şirketinize etik olmak olduğunu vurguladı.

Klaus Schwab’tan ”Ülke ve şirketlerin geleceği eskiden yer altı kaynaklarına bağlıydı, artık eğitimli insan kaynağına bağlı” alıntısıyla konuşmasına başlayan ”Bir Konu Bir Konuk” konuğu Şerif Kaynar ile söyleşiden akılda kalanlar ise şöyle: ”Günümüzde, bir ülkedeki pozisyon için dünyanın her yerinden insan yerleştirebiliyoruz. Korn Ferry Türkiye, Londra ofisinden 2 kat daha verimli. Liderlik doğuştan herkeste olan bir özellik ve her bireyden kullanması bekleniyor. Türkiye’de birçok kişide eksik olan şey ödün verebilmek. Hep benim olacak düşüncesinden kopulması gerekiyor. Dünya vatandaşı olun. İş hayatından kendinize yakın birini rol model alın. Bu kişi haftada bir görüşebileceğiniz farklı kulvardan biri olmalı, çok beğendiğiniz birini taklit etmek bile bir ilerlemedir. Bir şirkette çalışabilirsiniz, kendi işiniz olabilir ya da çalışmamayı seçebilirsiniz; ancak üçünde de bir şey üretmeniz lazım. Zamanınızın ve paranızın bir kısmını sivil toplum örgütlerine ayırın, iş dışı aktiviteler önemli. İşe alım sırasında 20 kişi ile görüşüldü ise işi almayan 19 kişiyle mutlu ayrılmak işin püf noktası. Aynı işi 5 seneden fazla yapmayın, aynı şirketteyseniz farklı departmanlara geçin”.

4 senesini Afrika’da geçiren ”Bir Konu Bir Konuk” konuğu Şerif Kaynar risklerin gençken almasının daha kolay olduğunu belirtti. Çalışkan olmanın dışında matematiksel kafa yapısı ve güler yüzlülük Şerif Kaynar’ın önem verdiği özelliklerin başında geliyor. ”Hayatta yaptığınız her işin içerisine hayal gücü katarsanız yaptığınız iş daha iyi oluyor ve hayal gücünüzü geliştirmek de kitap okumaktan geçiyor” ve ”Her şeyin özü dostluk, güven ve arkadaşlık” diyen ”Bir Konu Bir Konuk” konuğu Şerif Kaynar son olarak işten ayrılan 1000 kişiyle yaptıkları araştırmaya göre insanların %10’u şirket, %10’u para, geriye kalanının ise patronlarıyla olan sorunları yüzünden işten ayrıldığının altını çizerek patron çalışan ilişkisinin önemini vurguladı. Sınırlı sayıda kişinin seçilerek buluşturulduğu etkinlik katılımcılara samimi bir ortam sağladı.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın