Kod Yazmayı Öğrenmek İster Misiniz?

Günümüzde programlama öğrenmek sadece mühendislik okuyanlar özelinde kalmıyor. Her geçen gün dijitalleştiğimiz, robotlar işlerimizi elimizden mi alacak diye konuştuğumuz şu zamanlarda özellikle gençlerin bir miktar da olsa programlama öğrenmesinin hem kişisel gelişimlerine hem de iş bulma süreçlerine katkısı büyük olacaktır.

Programlamanın temeli algoritmadır bu yüzden programlama öğrenirken aslında algoritmik düşünmeyi de öğreniriz. Bu sayede olaylara daha geniş pencereden bakabilir ve daha stratejik düşünebiliriz.

Bilgisayarla arası iyi olmayan ya da hiç kodlama tecrübesi olmayan kişiler programlama öğrenmeye başlarken çekingenlik gösterebiliyor. Artık internet o kadar geniş kaynaklar sunuyor ki programlamayı merak eden ve gerçekten öğrenmek isteyenlerin önünde hiçbir engel yok. En çok kafa karıştıran soru ise nereden başlamak gerektiği. Aslında bu bir miktar daha sonrasında ne istediğinize bağlı olarak şekillenir örneğin sadece temel bir bilgi edinmek isteniyorsa genel bir programlamaya giriş ya da algoritma dersi takip etmek ilk aşama için yeterli olacaktır. Eğer bir program geliştirme aşamasına kadar gitmeyi hedefliyorsanız uygun bir dile odaklanarak başlamak daha faydalı olacaktır. Günün sonunda önemli olan öğrenmeyi istemek ve öğrenme sürecinde pes etmemektir bu sayede nereden başladığınız önemli olmadan her dile hakim olmanız mümkündür.

Nereden başlanacağına karar verildikten sonra bir sonraki aşama kaynak bulmak. İnternette bu konuyla ilgili milyonlarca kaynak mevcut bu yüzden bir süre sonra içlerinde kaybolma noktasına gelebilirsiniz. Bu noktada Hackr.io size yardımcı olmayı amaçlıyor. Site programlama öğrenmek isteyenler için bir arama motoru gibi çalışıyor bu sayede öğrenmek istediğiniz başlığın altında kitap, ücretli ve ücretsiz dersler gibi birçok kaynağa ulaşabiliyorsunuz. Üstelik öğrenme sürecinizde size yardımcı olması için programlama arkadaşları bularak öğrenme sürecinizi kolaylaştırmanız da mümkün.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın