Kişisel Web Sitenizi Yaratarak Mülakatlarda Öne Geçin

Günümüzde herhangi bir web sitesi yaratabilme hakkı size verilmiş gizli bir silah gibidir. Aynı zamanda yakınlarda iş aramaya da başladıysanız bu sizin için iki kat avantaj demektir. İyi planlanmış, iyi organize edilmiş bir siteye sahip olmanız CV’nize ve başvuru mektubunuza daima güncel veriler ekleme konusunda size yardımcı olacaktır.

Hiçbir teknik bilgiye sahip olmasanız bile aşağıdaki 3 küçük yönlendirmeyi takip ederek, kişisel bloğunuzu rahatlıkla kurabilirsiniz.

1) Öncelikle siteniz için uygun bir ana hat oluşturun

Her şeyden önce düşünün potansiyel işverenleriniz tarafından nasıl görülmek istersiniz. Özel yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı ön plana çıkarabileceğiniz bir blog; işverenler tarafından farklı bir imaj yaratmanızı sağlayabilir.

2) Sitenize görsel çekicilik katın

Hazır taslaklarınızın yanı sıra, sayfanıza renk katabilecek birçok özel eklentileri de ekleyerek sayfanızı zenginleştirebilirsiniz. Örneğin ziyaretçi defteri, anket, Facebook yorum özelliği ve ziyaretçi sayacı gibi. Bunlar elbette yapabileceklerinizin sadece birkaçı…

3) İnsanları sitenize çekin

Takipçi sayınız ve ziyaret edilebilirlik oranınız bir işveren açısından kitlelerin yüzde kaçını elinizde tutup tutmadığınızı ölçmek için uygun bir sistem olacaktır. Bu kitleler üzerindeki başarınız bir nevi iş ortamında gruplar, müşteriler ve çalışanlar arasındaki uyumunuzun bir yansımasıdır. Genel kitleleri başarıyla elinde tutabilen bir blogger iş ortamının aranan ismi olma konusunda yüksek akıbete sahiptir.

Sonuç olarak yazılan maddeleri kolaylıkla takip ederek kendi kişisel sitenizi kurabilir ve toplumun yüzde kaçını elinizde tuttuğunuzu gelecekteki patronunuza kolaylıkla gösterebilirsiniz. Şimdi, hemen, şu anda yeni bir sekme açmanın tam sırası. 🙂

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın