Kendinizi Tanıyabileceğiniz Mutlaka Çözülmesi Gereken 6 Kişilik Testi

Kendi Sınırlarınıza Ulaşmak Neler Yapabileceğinizi Görmeden Önce Kendinizi Keşfetmek İster Misiniz?

Bugün günümüzdeki çoğu kişilik testinin, insanın kendini bir kategoriye koyması ve kendiyle ilgili merak ettiği soruları cevaplaması açısından yeterince tatmin edici olduğu söyleniyor. Eğer sizlerde bu konularla yeterince ilgiliyseniz ve bir şeyleri başarmanın ilk kuralı kendini tanımaktır diyorsanız; kendini objektif olarak değerlendirebileceğiniz bu kişilik testi listesini sizin için hazırladık


  • 16 Kişilik Testi

Gustav Jung’un psikolojik araştırmalarına dayanan bu test temelde ‘Big Five’ olarak adlandırdığımız insanın içe dönük ve dışa dönük 5 özelliğini ortaya çıkarıyor. Akıl, enerji, doğa, öz kimlik ve taktikler. Sanal dünyanın en popüler testlerinden biri olan 16 Kişilik testi aynı zamanda dünya çapında 26 milyonun üzerinde ziyaretçiye sahiplik yapıyor.


  • Kimim Ben?

Görsel DNA testi sanal ortamda karşılaşabileceğiniz en eğlenceli testlerden biri. Format genel olarak daha az soru daha fazla cevap üzerine kurulu. Testin sonunda, karakterinizin dışardan nasıl göründüğünü göstermek adına size bir fotoğraf yolluyor.


  • Renk Testi

Sadece iki soru sorarak size tahmin edebileceğinizden daha fazla ve detaylı bilgiler veriyor. Sadece favori ve en favori renklerinizi seçiyorsunuz ve sistem size ne tür yönetim becerilerine sahip olduğunuz ve ileride nasıl bir lider olacağınız hakkında kısa öngörüler sunuyor.


  • Dk

Bu basit test;  Puzzle oluşturmak için kullandığımız bulmaca ve parametrik şekil gibi kavramlardan mantık, bellek ve yaratıcı düşünceleri nasıl değerlendirip ortaya çıkarabildiğinizin derecesini ölçüyor.


Fakat, her ne kadar arka planda kalmış gibi dursa da duygusal zekanın en az IQ kadar önemli olduğunu vurgulamayı ihmal etmemek gerekir.

Peki nedir bu EQ dediğimiz şey?

Kısaca tanımlarsak; kişinin kendi duygularını yönetmesinin yanı sıra başkalarının duygularını da aynı hassaslıkla anlayıp onlar üzerinde farklı etkiler yaratabilme yetisidir. Aşağıdaki online testleri uygulayarak kendi duygusal yetinizin gücünü ölçebilirsiniz.


  • IHHP

Başkalarının yanında nasıl davranırsınız ya da çok özel bir durumla karşılaştığınızda ne gibi tepkiler verirsiniz tarzında kısa ve basit sorular. Aslında tamamen duygusal zekâyı ölçmeye ve onu nasıl geliştirebileceğinizi keşfetmenize yardımcı olacaktır diyebiliriz.


  • Goleman’s EQ Test

Test tamamen THE TİMES dergisinin yazarı, bilim adamı ve psikolog Daniel Goleman’in Biz Kimiz adlı kitabında kendiyle yaptığı tartışmalarından yola çıkarak adını duyurmuş bir test. Kişinin normal olmayan durumlarda kendiyle yaptığı münazaralarla hem çıkış yolu bulmasını hem de kendini keşfetmesini sağlıyor diyebiliriz.

İlgini Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın