Kariyerinize Büyük Bir İvme Kazandıracak 4 Küçük Alışkanlık

Konu kariyeriniz olduğunda büyük düşünmek oldukça kolaydır. Herkesin “Ben bu hedefime ulaşacağım” dediği bazen oldukça uzakta gözüken hedefleri vardır. Ancak sorun şu ki bazen bu hedefler bize oldukça uzak; hatta ulaşılmaz gözükebilir. Kariyerinize ivme kazandırmak için yapılacaklar nelerdir?

Kendime yarattığım çözüm aslında oldukça basit. Küçük düşünün. Elbette büyük resmi görebiliyor olmak da oldukça önemli ancak küçük düşünüp küçük adımlar attığınız takdirde hiçbir hedef size uzak gözükmeyecektir.

İşte size bir başlangıç! Günlük rutininize katacağınız bu 4 küçük alışkanlığın kariyeriniz üzerinde yaratacağı etkiyi kendiniz gözlemleyin!


1. Okuyun

Sizden her gun bir roman tamamlamanızı beklemiyorum elbette. Ancak sürekli okuma alışkanlığı edindiğiniz takdirde en basit işleri bile daha hızlı yaptığınızı fark edeceksiniz. Dediğim gibi, her gün bir roman bitirmek zorunda değilsiniz. Ancak bu alışkanlığı günlük makaleler okuyarak, kısa yazılar ya da birkaç gün içerisinde roman okuyarak gerçekleştirebilirsiniz. Hatta e-mail’lerinizi okumayı bile okuma alışkanlığı kazanmanız için bir adım olarak görebilirsiniz!


2. Bağlantı kurun

Sosyal medya hesaplarınıza günde ne kadar zaman ayırıyorsunuz? 1 saat? 2 saat? Hatta belki daha bile fazla.. Ancak zamanımızın önemli bir bölümünü bu platformlarda geçirmemize rağmen insanlarla tahmin ettiğimiz kadar iletişim kurmadığımızı fark ettim. Klasik kariyer tavsiyelerinden biri olan iş arkadaşlarınızla sosyal medyada bağlantı kurmaya çalışın gibi bir şey söylemektense kendinize yarattığınız platformu güncel tutmaya ve gün içinde sosyal medyada geçirdiğiniz süre boyunca insanlarla iletişim içerisinde olmaya özen gösterin.


3. Yazın

Yazmak, bazılarımız için kendini anlatmanın en etkili yoluyken bazıları için bir zorluk haline gelmiş olabilir. Ancak aynı okumak gibi, yazma alışkanlıklarınızı da pratikler yaparak geliştirmeniz oldukça önemli. Ayrıca, yaptığınız işleri kolayca takip edebilmeniz açısından günlük bir not defteri veya günlük tutmak da oldukça faydalı olacaktır.


4. Soru sorun

Bu tavsiyeyi daha önce en az bir kez duyduğunuza eminim. Patronunuza kariyerinde izlediği yolu; veya iş arkadaşınıza hangi konuda çalıştığını sorun. Soru sormak devamlı bir merak içinde kalmanızı ve yeni bilgiler edinmenizi sağlayacaktır. Unutmayın ki kariyerinize ivme kazandırmak söz konusuysa saçma soru diye bir şey yoktur. Sizce de aklınızda kalacağına sorup cevabını almak daha kolay değil mi?

Senin de İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall'un minik editörü :) Koç Üniversitesi İşletme & Ekonomi | Business Club