Kariyerinizde Yeni Bir Adım Atma Zamanı Gelmedi Mi?

Bir süredir çalışma hayatınızda değişiklik yapmayı düşünüyor fakat nereden başlayacağınızı bir türlü kestiremiyor musunuz? Yazımızı takip edin!

Uzun yıllar aynı şirket için çalışmanın getirdiği bir başka problem; artık o iş için eski heyecan ve isteğinizi yakalayamıyor olmanızdır. Belki de ihtiyacınız olan tek şey yeni bir heyecana tutunmak ve bu kez küreklere tersinden asılmaktır.

Kabul ediyoruz ki insan hayatında kariyer değişikliği büyük sorumluluklar getirir. Fakat yapmakta olduğunuz iş size yeteri kadar heyecan ve mutluluk vermiyorsa neden aynı istikamette devam ediyor olasınız? Kararınızdan yeterince emin olmadan önce kendinize şu 3 küçük soruyu sormanızı öneriyoruz;


1) Senin için gerçekten önemli olan ne, gözünde canlandırdığın kariyer sahip olduğundan kaç adım uzağında?

Hepimiz hayattan farklı şeyler ararız. Bu bazen dolgun maaşlı, heyecan verici ve size daha iyi bir hayat sunabileceğine inandığınız bir iş olabilir. Büyük resmi düşünün.  Sürekli elde edeceğiniz getirilerin peşinden koşarken hayatınızın yüzde kaçını feda ettiğinizi gözünüzün önüne getirin. Şöyle bir örnek üzerinden bakarsak; yüksek maaşlı bir iş arıyorsanız, bunun size getireceği ekstrem çalışma saatlerini ve fazladan sorumlulukları unutmamanız gerekir. Bu ve buna benzer durumlarda, kendinize doğru motivasyonları verir ve azimle istediğiniz yola baş koyarsanız, basamakları çifter çifter çıkmak sandığınızdan daha kısa ve hızlı yol almanızı sağlayacaktır.


2) Beklentileriniz ne kadar gerçekçi?

Hedeflerinizin ne kadar açık olduğu atacağınız adımların büyüklüğü kadar önemlidir. Hedeflerinizin yeni kariyer beklentileriniz doğrultusunda olmasına özen göstermelisiniz. Gerçekçi beklentilerinizin yolu ise hayallerinizdeki iş ile ilgili köklü araştırmalar yapıp, kapsamlı verilere ulaşabilmektir. Girişimde bulunmayı düşündüğünüz sektördeki insanlarla konuşmayı deneyin ve işinizdeki gerçekliğin yüzdelik dilimleriyle tanışın.


3) Sıfırdan başlamak ve hikâyeyi geriye sarmak sizi yeterince mutlu edecek mi?

Kariyer değişiklikleri yapmak, deneyimsiz ve tecrübesiz olduğunuz bir işe sıfırdan başlamak, tanımadığınız ve size yeterince yabancı olan bir ortama yeni bir adım atmak, bu insana kendini güvensiz ve savunmasız hissettirebilir. Fakat bunun sizi hedeflerinizden uzaklaştırmasına izin vermeyin. Yeni kariyeriniz hakkında yeterli deneyimleriniz olmamasına rağmen sahip olduğunuz coşku ve heyecanınız, hak ettiğiniz pozisyona kolay gelmenizi ve rahatlıkla sıyrılmanızı sağlamak için gereken gücü size verecektir.

Bu 3 soruya yeterli cevapları aldıktan sonra, kendi kişisel çözüm yollarınıza ulaşacaksınız. Bu bir nevi yolun sonunu görmeniz konusunda size yardımcı olacaktır. Belki de en iyi seçenek kendi işinizi kurmanızdır. Neden böyle heyecan verici bir macerayı kucaklamaktan kendini geri tutasınız. Paraşütünüzün ipini tutun ve kendinizi boşluğa bırakın.

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın