İş Yerinde Verimliliğinizi Artırmanızı Sağlayacak 6 Yol

Günümüzün yoğun çalışma ortamında, bize verilmiş olan görevleri tamamlamak için bazen bir gün yetmeyebiliyor. Sürekli yapılan toplantılar ve uzun yapılacaklar listesi çalışmalarımızı zamanında bitirmeyi son derece zorlaştırabiliyor. Verimliliğinizi artırmanızı sağlayacak liste hazır.

Zor olsa da işyerinde daha verimli olmanın yolları var… 6 adımda zamanınızı iş yerinde daha verimli yönetin!

1. Başladığınız İşi Bitirmeye Çalışın

Yarısı tamamlanmış bir projeden ayrılmak sizi çok stresli bir hale getirebilir. Kafanıza asılmış tamamlanmamış bir iş olduğunu bilerek bir sonraki göreve nasıl geçebilirsiniz? Bir görevi tamamladığınızda, endorfin hormonu salgılanır, bu da sizin kendinizi mutlu ve daha rahat hissetmenizi sağlar. Biraz ara verin, enerji depolayın ve yapılacaklar listesinizdeki bir diğer maddeye geçmeden önce başladığınız işi bitirmeye odaklanın.

2. Haftalık Programınızı Planlayın

Mükemmel bir yapılacaklar listesi daha sonra ne yapmanız gerektiğini takip etmenizde yardımcı olacaktır ve karışıklıkları azaltacaktır. Haftanın başında, neleri başarmanız gerektiğine dair ayrıntılı bir liste hazırlayarak bir saat geçirin. Böylece, zaman kaybetmeden ilk önce tamamlanacak önemli işleri seçebilirsiniz.

3. Pozitif Düşünün

Pozitif düşünmek iş verimliliğiniz üzerinde çok büyük bir role sahiptir. Küçük bir senaryo düşünün: Sıkı bir son teslim tarihiniz olduğu için baskı altındasınız. İlk sonuç; gereksiz bir panikleme ve ardından gerçekten işinizi yapmak yerine işinizi nasıl yapmanız gerektiğini daha çok düşünüyorsunuz. Ancak daha olumlu bir bakış açısına sahip olsaydınız, hedefinize ulaşmak için kendinizi rahatlatarak dikkatinizi hedefinize yoğunlaştırmış olurdunuz.

4.  Yaptıklarınızı Yansıtın

Yaptıklarınızı yazıya dökerek, neleri verimli neleri yanlış yaptığınızın farkına varabilirsiniz. Daha sonra, yöntemlerinizi geliştirmenin ve daha etkili olmanın yollarını düşünebilirsiniz.

5.  Ara Vermeyi Unutmayın

Küçük molalar vermek, verimliliğinizi artırmanın yollarından biridir. Bilim insanları bir oturuşta 90 dakikadan fazla odaklanamayacağınızı vurguluyor. Bir etkinlik sırasında her 90 dakikada bir dinlenmeniz gerektiğini öne sürüyorlar. Aralar vererek dikkatinizi toplamak için kendinize izin verin.

6.  Kendinize İyi Bakın

Kendinizin en iyi sürümü olmak ve büyük bir başarı elde etmek istiyorsanız, kendinize iyi baktığınızdan emin olmanız gerekir. Bu süreç doğru beslenme, iyi uyuma, güçlü ve sağlıklı olmanız için gereken egzersizleri içerir.

İşyerinde daha verimli olmak, hepimizin peşinde koştuğumuz nihai iş-yaşam dengesini elde etmemize yardımcı olabilir. Bu ipuçları, hedeflerinize ulaşmanızda ve işyerinde daha organize olmak için yeni yöntemler öğrenmenize yardımcı olabilir.

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.