İş Yerinde “Süper Stajyer” Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Stajyer: Bir şirkette iş tecrübesi kazanmak amaçlı çalışan öğrenci veya yeni mezun

Staj yapmanın amacı budur; iş hayatıyla ilgili sınıfta öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğrenmek. Staj hangi sektörde, nasıl bir pozisyonda, nasıl insanlarla çalışmak istediğinizi anlayabilmeniz için yapabileceğiniz en verimli yatırımdır.

Bir stajyer olarak gitmeniz gereken günlerde işe gitmeniz ve size verilen görevi yapmanız yeterli olacaktır ama eğer bir “süper stajyer” olmak istiyorsanız bundan fazlasını yapmanız gerekiyor.

Nasıl bir yerde staj yapıyorsanız olun her zaman yapacak bir şey daha, sorulacak bir soru daha, tanışılacak bir insan daha vardır. Staj yaptığınız yer sizin mezun olduğunuzda çalışacağınız yer olabilir ve etrafınızda hâlihazırda burada çalışan insanlar var. Bir iş yerinin artılarını ve eksilerini gözlemleyebilmek için bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi?

Bir stajyer olarak yapacağınız en verimli hareket soru sormaktır. Siz profesyonel bir ortamda çalışmayı gözlemleyen bir öğrencisiniz. Bazı konularda kafanızın karışması veya bilginiz olmaması kadar doğal bir şey olamaz. Bu konularda soru sorduğunuzda öğrendikleriniz sizin orada staj yapmanızın en önemli sebebi zaten. Soru sorduğunuz insanlarda size bu işi öğretmek için sizi stajyer olarak o departmana aldı bunu unutmayın. Ne kadar çok soru sorarsanız o kadar çok öğrenirsiniz.

Eğer size verilen işi size verilen zamandan önce bitirirseniz daha fazla iş isteyin. Eğer boş zamanınızda oturmak isteseydiniz zaten stajyer olarak orada çalışmaya başlamadınız. Ne kadar çok iş yaparsanız şirketin işleyişini anlamanız ve ileride bu işi yapmak isteyip istemediğiniz kafanızda o kadar kesinleşecektir. Çalışkanlığınızla üstlerinizin gözüne girmek ise pozitif bir yan etki olacaktır tabi.

Birlikte çalıştığınız insanlarla ilişki kurun. Onları ne kadar iyi tanırsanız iş ortamını, profesyonel yetkinliklerini ve sosyal becerilerini analiz etmeniz o kadar kolay olacaktır. Bu size kendinizde geliştirmeniz gereken özellikleri gösterecek ve hem kişiliğiniz hem profesyonel yetkinlikleriniz üzerinde pozitif bir etki yaratacaktır.

Staj önemlidir. Stajyer olmak önemlidir. Bazı insanların staj ve stajyerlik düşündüklerini bir kenara bırakın. Verimli bir staj size bir akademik yılda öğrendiklerinizi bir ayda öğretebilir. Yeter ki öğrenmeye açık ve istekli olun. Bir “süper stajyer” olmak hem sizin becerilerinizi geliştirmeniz açısından hem de stajınız bittiğinde tam zamanlı bir pozisyon teklifi almanızda tahmin edemeyeceğiniz kadar faydalı olacaktır.

[quotes quotes_style=”bquotes” quotes_pos=”center”]Sizde size ne uygun stajı Youthall‘da ki yüzlerce staj ilanı arasından kolayca bulabilir ve “süper stajyerliğe” en büyük adımı atabilirsiniz.[/quotes]

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall Fanatiği/Marmara İngilizce İktisat '18/Endeavor Fellow /Economics Club