IEEE Türkiye Ailesi Kuzey Kıbrıs’ta Buluşuyor

Her yıl IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) öğrenci kollarının üyelerini bir araya getiren “IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi” bu yıl ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü IEEE Öğrenci Topluluğu ev sahipliğinde yapılıyor.
Medya ve tanıtım sponsoru olarak destek verdiğimiz 15.’si gerçekleştirilecek olan kongre, 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 5 gün sürecek etkinlik boyunca teknik liderlik, yenilenebilir enerji kaynakları başta olmak üzere birçok seminer ve workshop düzenlenecek.
31 üniversiteden 220 öğrenci ve genç profesyonelin katılacağı kongrenin detaylarına www.kongre.ieee.ncc.metu.edu.tr web sitesinden veya 15. IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi Facebok sayfasından ulaşabilirsiniz.

IEEE nedir?

IEEE elektrik, elektronik, bilgisayar başta olmak üzere birçok alanda mühendislik uygulamalarının gelişimi için çalışan dünyanın en büyük teknik organizasyonudur. Dünya’da elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar ve otomasyon gibi alanlardaki teknik yayınların %30’u IEEE tarafından yayınlanmaktadır.
IEEE’nin dünyada 160 ülkede 450.000’den fazla üyesi bulunmakta, IEEE Türkiye Öğrenci Kolları ise Türkiye’de 78 okulda 10.000’den fazla üyesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

24 – 28 Ağustos 2017 tarihlerinde IEEE ODTÜ Kuzey Kıbrıs Öğrenci Kolu tarafından 15.sine ev sahipliği yapılacak IEEE TÜRKİYE ÖĞRENCİ VE GENÇ PROFESYONELLER KONGRESİ’nde

  • IEEE Türkiye Öğrenci Kolları senelik yapısının oluşturulması ve kararların alınması,
  • IEEE Türkiye Öğrenci Kolları’nın IEEE Türkiye Şubesi ile iletişimini sağlayan öğrenci temsilcilerinin ve danışmanlarının seçilmesi,
  • IEEE Türkiye Öğrenci Kollarını, sektörün öncü firmaları ile bir araya getirilmesi,
  • Farklı üniversitelerden ve iş hayatından IEEE üyelerini bir araya getirilmesinin ve kaynaşmasının sağlanması gibi pek çok konu hedeflenmektedir.

Aynı zamanda kongre boyunca;

  • IEEE Türkiye Öğrenci Kolları üyelerinin gelişimine yönelik seminerler,
  • IEEE Türkiye Kardeş Kollar Projesi Koordinatörü seçimi ve Üniversiteler arası kardeş kollar belirlenmesi.,
  • IEEE Türkiye Öğrenci Kolları’nın sektörün öncü firmalarını tanımasını sağlayan teknoloji seminerleri,
  • IEEE Türkiye Öğrenci Kolları üyelerinin kaynaşmasını sağlayacak olan aktivite ve etkinlikler düzenlenecektir.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.