Her Sabah Saat 10.00’dan Önce Yapmaya Değer 10 Şey

Güne harika bir şekilde başlamanızı sağlayacak önerileri sizlerle paylaşıyoruz. Göz atın ve harika bir gün geçirin!


1) Su için.

Vücudunuz susuz bir şekilde uyanıyor, bu nedenle sabahları ilk iş olarak su içmek çok önemli. Donna Gates kitabı The Body Ecology Diet’te günlük içmeniz gereken su miktarının yarısı kadarını gün ortasına kadar içmeniz gerektiğini ifade ediyor. Bu durum sisteminizden toksinleri atacaktır, daha az açlık hissedeceksiniz ve gün içindeki baş ağrılarınız azalacak.


2) Esneme hareketleri yapın.

Kendini biraz kaskatı hissetmeden kalkan birini bulmakta zorlanabilirsiniz. Sabah rutinine egzersiz eklemek her zaman kolay değildir. Eğer bir şey seçmeniz gerekirse American Journal of Sports Medicine sabah programınıza kısa kas esnetme egzersizleri eklemenizi tavsiye ediyor. Araştırmalar sabahları istikrarlı bir şekilde esneme hareketleri yapanların esnekliklerinin arttığını, dolaşımlarının geliştiğini ve gün boyunca yaşadıkları stresin azaldığını, duruşlarının ise geliştiğini gösteriyor.


3) Müzik dinleyin.

Gününüze hareketli ve eğlenceli bir müzikle başlamak sadece sizi uyandırmakla kalmayıp gün için sizi pozitif enerji ile dolduracaktır. 2013’te yapılan bir araştırma müziğin insanları iyi hissettirdiğini buldu. Katılımcılara göre müzik dinlemenin iki büyük faydası “ruh halini düzenlemesi” ve “öz farkındalık” Sadece ruh halinizi geliştirmekle kalmayan aynı zamanda motivasyonunuzu ve performanızı yükselten bu aktivite, iyi bir gece uykusu uyumanızı da sağlıyor.


4) Gülümseyin.

Güne banyoda kendinize gülümseyerek başlayın. Gülümsemek sizin tüm tavrınızda ve refahınızda pozitif bir etki yaratacaktır, biraz zorla başlamış olsa dahi. Gülümsemek sizi daha yaklaşılabilir kılar ve daha güven verici görünmenizi sağlar. Hatta Montpellier Üniversitesi gülümsemenin sizi ayrıca etkili bir lider yaptığını da söylüyor.


5) Arkanızı toplayın.

Hayat yoğun ve sabah rutinleri biraz aceleye getirilebilir. Hızla koştururken giysilerinizi yerde, bulaşıkları lavaboda bırakmak ya da çöpü daha sonra çıkartmak sizi baştan çıkarabilir. Hepsini ortadan kaldırın!
Arkanızdan temizlik yapmayı ertelemek sizin en yüksek potansiyelinizi anlamanızın ve en iyi işlerinizin önüne geçer. Ayrıca evi toplamak eve döndüğünüzde tamamen rahatlamanızı sağlar. İşin sizi çağırmasını beklemeden pro-aktif olarak temizlik yapmak her zaman daha iyidir.


6) En zor işi en önce yapın.

Yapılacaklar listenizde bir çok şeyin işaretlenmiş olması size çekici gelebilir ancak en zor işi en önce yapmanız gününüzü daha verimli ve mutlu geçirmenize yol açacaktır.Zamanla gününüz daha iyi ve daha kolay geçmeye başladığında o günü mutlu bir gün olarak hatırlayacaksınız. Bonus: en az yapmak istediklerimizi en öne alarak ertelemenin önüne geçecektir.


7) Meditasyon yapın.

Meditasyon yapma ya da en azından basit bir nefes egzersizi yapmak güne sükunet ile başlamanızı sağlayacaktır. Sabah ilk iş olarak telefonunuza uzanıp e- postalarınızı kontrol etmek yerine, otrurp sessizliği deneyimlemeye bir kaç dakika ayırın.
Gün içinde bir çok aktivite içinde oluyoruz, daha sessiz bir nota ile başlamaya taahhüt verin. Bu durum, gününüzün nasıl geçeceğini belrileyecek ve odaklanmanızı, enerjinizi ve olumluluğunuzu arttırmaya yardımcı olacaktır.


8) Mutluluğu yansıtın.

Güne ne için şükrettiğinizi yansıtarak başlayın. Sabahları yaptığınız istikrarlı bir mutluluk egzersizi gün içinde şükretmek konusundaki farkındalığınızı arttıracaktır. Ayrıca sizi karşınıza çıkan güçlükler karşısında o güçlükleri yenebilecek bir hale getirecek ve yaşanan olayı bir perspektife oturtmanızı sağlayacaktır.


9) Günlük tasarılarınızı düzenleyin.

Günün sessizliğinde, gününüzü başarmanız gereken üç hedef üzerine odaklayın. O hedefleri günün önceliği haline getirin. Güne tasarılarınızla birlikte gününüzü planlayarak başlarsanız günün sonunda kendinizi daha verimli hissedeceksiniz.


10) Programınızı doldurun.

Günlük olarak yapacaklarınızı listelerken kendinize olası sıkıntıları çözebilmenize yardımcı olacak boşluklar yaratmayı ihmal etmeyin. Programınızı boş zamanlarla düzenlemek hedeflerinizi başarmanızda yardımcı olacaktır. Ve hatta gün içinde biraz çalışmama süresi de ekleyebilirsiniz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın