Her İş Gününüzü Mutlu Bitirmenin 3 Basit ve Etkili Yolu

Hayatımızın iyi ve güzel günleri olduğu gibi, maalesef o günlere oranla nispeten daha mutsuz olduğumuz günleri de vardır. Böyle günlerde yataktan bile çıkmak istemeyebilir, hatta sezonlarca dizi izlemeyi isteyebilirsiniz. Fakat, her yetişkinin sorumlulukları olduğu gibi bizim de sorumluluklarımız vardır ve bundan dolayı işe gidip çalışmamız gerekir.

Yeri geldiğinde yaptığımız işten sıkılabilir, hatta işimizi sevmemeye başlayabiliriz. Fakat, iş günlerimizin gidişatını değiştirecek ve günün sonunda bizi daha mutlu edecek, aslında çok basit ipuçları var. Biz de size bu ipuçlarını derledik:


1) Gün İçinde Başardıklarınıza Göz Atın

Gün içerisinde mutlaka tamamlamanız gereken görevler, yapmanız gereken ufak tefek de olsa bazı işler vardır. Her iş gününüzün son 5-10 dakikasını gün içerisinde başarıyla tamamladığınız bu görevlere göz atmaya ayırmak, sizi hem mutlu edecek hem de ertesi gün için daha çok motive edecek. Çekinmeyin, kendinizi gün içerisinde başarıyla tamamladığınız görevler için tebrik etmek kadar doğal bir şey yok.

Üzerinde çalıştığınız iş çok büyük ve bir günde tamamlanamayacak bir iş ise, o büyük işi yapmanızı sağlayan küçük görevler için de kendinizi tebrik etmeyi unutmayın. Bunlar sizi büyük resmi görene kadar motive edecektir.


2) Ertesi Gün İçin Hazırlanın

İşten eve döndükten sonra kara kara yarın ne yapacağınızı düşünmektense, işten çıkmadan önce yarın yapmanız işleri planlayın ve gerekirse onlar için ufak bir hazırlık yapın. Mesela, ertesi gün yetiştirmeniz gereken bir rapor ya da katılmanız gereken bir toplantınız varsa bunları ajandanıza kaydetmeniz, size ertesi gün için büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Bu sayede, ertesi gün işe geldiğinizde ne yapacağınızı düşünmek yerine direkt çalışmaya başlayabileceksiniz ve bu verimliliğinize de olumlu yönde etki edecektir.


3) Çalışma Alanınızı Düzenleyin

Bazı insanlar dağınık alanlarda etkili ve verimli çalışamadıklarını düşünürler. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, ara ara çalışma masanızı toparlamanız ve düzenlemeniz sonrasında işinizde daha konsantre bir şekilde çalışmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda, etrafınızı toparlayıp düzenlemeniz zihninizi de toparlamanızı sağlar ve bu ufak temizliği yaparken işte yapmanız gereken işleri de daha iyi düşünmenize yardımcı olur.

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM