Hayatta Ne Yapmak İstediğinizi Bulmanız İçin 7 Faydalı İpucu

Önümüzde uzun bir hayat var. Okula gidiyoruz, sınavlara giriyoruz, peki hayatta ne yapmak istediğimizi gerçekten biliyor muyuz?
Kariyer ile alakalı diğer soruların aksine bu, Google’dan aratılarak cevabı bulunacak bir soru değil. Biz size belki hayatta ne yapmanız gerektiğini söyleyemeyiz. Ama bu sorunun cevabına nasıl ulaşabileceğinizle ilgili ipuçları verebiliriz. İşte hayatta ne yapmak istediğinizi bulmanız için 7 faydalı ipucu:


1) İnsanlarla konuşun.

İnsanlarla konuştuğunuzda, ya da sadece onları dinledikten sonra neler öğrendiğinizi görünce şaşıracaksınız. Evet, bazen gereksiz konulara giren, olumsuz konuşan insanlar olacaktır. Ama insanları dinlediğinizde ve satır arasındaki mesajları yakalamaya çalıştığınızda onların umutları, hayalleri, kendilerini yaptıkları işe bağlayan faktörler, zor zamanlarında onları motive eden şeyler hakkında bilgi sahibi olursunuz. Bunları birleştirdiğinizde ise kendi yolunuzu nasıl çizebileceğiniz hakkında bir öngörü oluşturduğunuzu göreceksiniz.


2) Başlayın.

Gerçekten ne yapmak istiyorum diye düşünmek yerine, bir yerlerden başlayın. Oturmayı bırakın ve harekete geçin. Örneğin farklı sektörlerden staj arayın, kendinize bir blog oluşturarak ilgili olduğunuz konularda yazmayı deneyin, yazılmış olanları okuyun. Ne yapmak istemediğinizi bilmeseniz bile başlamak için yapabileceğiniz çok şey var. Bu yolun sonunda yaptığınız şeyi istemediğinizi görmek bile size çok büyük avantaj sağlayacak. Çünkü ne istemediğinizi bilmek, ne istediğinizi anlamak için eşsiz bir basamak.


3) Başkalarından esinlenin.

Ne yapmak istediğinizden emin olmasanız da yaptığınız işte başarılı olmak istiyorsunuz. Öyleyse neden diğerlerinin hedeflerine nasıl ulaştıklarını öğrenmiyorsunuz? Onlar da sizin geçtiğiniz aşamalardan geçtiler ve hiçbiri hayattan ne istediğini bilerek doğmadı. Nasıl başardıklarını öğrenmek için internetteki röportaj ve videoları inceleyebilir ya da konuşmacı olarak katıldıkları etkinliklere gidebilirsiniz.


4) Uzun bir yolculuğa hazır olun.

En büyük yanlışlardan bir tanesi hayatımızı şekillendirmek için bir anlık sihirli bir an düşlememiz ve tüm hayatımızın artık o şekilde devam edeceğine inanmamız.
Hayat uzun bir yolculuk. Bu yolculukta istekleriniz değişebilir, beklentileriniz değişebilir, siz değişebilirsiniz. Durup yeniden hayat yolculuğunuz hakkında düşünmeniz gerekebilir. Yeni kararlar almanız gerektiğinde ne yapacağınızı bilememek yerine kendinizi gözlemleyerek bu durumu önceden sezebilirsiniz.


5) Konfor bölgenizden dışarı çıkın.

Ne istediğinizi bilmiyorsunuz çünkü belki de hiç neler yapabileceğinizi denemediniz. Denemeden sizin için neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemezsiniz.
Yapacak hiçbir şeyiniz olmadığını düşünüp ümitsizliğe kapılmak en kolayı. Konfor alanınızdan çıkıp yapabilecekleriniz için bir adım atın. Sizi ne kadar mutlu ettiğini göreceksiniz.


6) Başarısız olabileceğinizi kabullenin.

Bir insanı başarıya yaklaştırabilecek en iyi aşama başarısızlıktır. Evet bunu daha önce duydunuz, ama doğru olduğu için duydunuz. Başarısızlık kendinizi net şekilde görmenizi sağlar, bu da sizi başarıya yaklaştırır.


7) Bilmemekten şikayet etmeyin.

Bir matematik problemine ilk başta baktığınızda çok zor, çözülmez gibi görünür ama bir mola verdikten sonra cevabı çok kolay bir şekilde görebilirsiniz. Hayattan ne istediğinizi anlamak da biraz bunun gibi. Daha başka şeylere odaklandığınızda bu sorunun cevabı en beklemediğiniz anda gelecek ve o anda hayal ettiğinizden çok daha net olacaksınız. Ne yapmak istediğinizi biliyor olmanız şart değil, önemli olan öğrenmeye istekli olmanız ve bunun için adım atmanız.

Özellikle okul yıllarımız ne istediğimizi belirlememiz için çok güzel bir zaman dilimi. Öyleyse durmayın, hayatta kendinizi mutlu edecek adımları bu 7 ipucumuz ile atın. 😉

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın