Hayatı Kolaylaştırmak İçin 9 Basit Yöntem

Hayat bizlere her ne kadar çok karışıkmış gibi gelse de aslında çok basittir. Hayatlarımızı zorlaştıran yaşadıklarımız kadar bizleriz de aslında. Evet hayatımız zor olabilir ama daha çok karmaşık bir hale gelmesinde bizlerde hayat kadar önemli bir rol oynuyoruz. Hayat aslında çok basit bir oyun gibidir. Yalnızca bazı kuralları vardır o kadar. Ve bizler eğer oyunu kurallarına göre oynarsak kazanan biz olmuş oluruz. Bu sayede hayatlarımız bizlere o kadar karmaşık ve zor gelmemeye başlar.

İşte hayatınızın daha kolay olmasını sağlayacak o 9 harika ipucu!


1) Güvenmediğin biri ile asla bir yola çıkma!

İnsanlara güvenmek bu hayattaki en önemli faktörlerden biridir. Güven olmazsa arkadaşlıklar ve ilişkiler yürümez. Sorunlar ve tartışmalar ortaya çıkar. Eğer içinizde en ufak bir şüphe dahi varsa ve o kişiye güvenmiyorsanız asla onunla beraber bir yola çıkmayın.


2) İyice tanımadan bir insana bağlanma!

İnsanları çoğu zaman kendimiz gibi iyi niyetli zannederiz her zaman bu hataya düşeriz. Kendimiz gibi zannettiğimiz içinde hemen bağlanırız. Bu birazda içgüdüsel olarak gerçekleşir. Ancak tanımadan kimseye bağlanmamız gerekiyor ki bizler ileri zamanda üzülen taraf biz olmayalım.


3) Seni takmayanı sen hiç takma, konuşmayanlarla konuşma!

Tanıdığımız insanlara selam vermek çoğumuzu mutlu eder. Eğer seni duymazlıktan geliyorsa takmıyorsa hiç üzülmeyin. Eğer karşı tarafla siz sürekli iletişim halinde olmaya çabalıyorsanız, karşı taraf tepki vermiyorsa bırakın. Siz onu değil o sizi kaybetmiş demektir.


4) Yalanını yakaladığın kişinin düzelebileceğini düşünme!

Eğer siz birinin yalanını yakaladıysanız ona karşı olan tavırlarınızı değiştirmek de fayda var demektir. Çünkü yalan söyleyen kişi her ne kadar çok sizin iyiliğinizi istediğini söyleyerek o yalanı söylediyse devamı gelecek ve sizlere belki de daha büyük yalanlar söyleyecektir. Sakın üzülmeyin.


5) Kimseye yalvarma!

İnsanlara yalvarmak karşı tarafın egosunu tatmin edecektir ve sizi ezmeye çalışacaktır. Bir birey olarak her şeyi kendinizin halledebileceğini, gücünüzün olduğunu unutmayın.


6) Sır tutmasını bil!

Sır tutmak belki de tüm hayatımızı etkileyecektir. Biri eğer size güvenip kendisi için önemli bir olay ve ya anıyı anlatıyorsa başkasına söylemeyin. Bu hem sizin açınızdan güvensizlik hem de dedikodu sınıfına gireceğinden insanlar tarafından çok hoş karşılanmazsınız. Çünkü herkes için en önemli şey sırlarıdır.


7) Kendini öven insanlardan kaç!

Ego kişinin en büyük düşmanıdır ve acımasızdır. Bakıldığında ego yani öz güven yeteri kadar kişide olduğu zaman zararsızdır. Çünkü özgüven herkes de olması gereken bir özelliktir. Egoist insanlar sırf kendi egoları tatmin olsun diye herkesi küçük düşürebilecek sizleri ezeceklerini zannederler. Bu sizleri hem sinirlendirir hem de kendinize olan öz güven eksikliğine yol açar.


8) Kendini sev!

Sevmek, sevilmek hayattaki en güzel duygudur belki de. Ama herkesten, her şey den önce kendinizi sevin. Sevin ki hayatı, insanları, doğada yaşayan tüm canlılara daha çok sevgi ile bağlanın.


9) Dışarıya çıkıp hayata gülümse!

Her sabah dışarıya çıktığınızda gökyüzüne bakın, derin bir nefes alıp gülümseyin. Bu sayede hem pozitif enerji ile güne başlarsınız ve negatif düşüncelerden uzak durursunuz hem de güzel geleceğin sizi beklediği düşüncesi ile daha başarılı olursunuz.

İşte hayatımızı kolaylaştırmak bu kadar basit. Bu sayede sizler mutlu olursunuz, siz mutlu oldukça hayatta mutlu olur. ‘’Unutmayın siz hayatın ne kadarını göze alırsanız o kadarını yaşarsınız.’’

Bilsen Serde SÜERDEM
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Grafik Tasarım 2. Sınıf öğrencisi.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.