Hayalinizdeki Şirkete Girmenizi Sağlayacak 6 Muhteşem İpucu

Şirketin işe alım sürecini bir kez kavrarsanız, ne zaman başvurmanız gerektiği veya hangi seviyede hangi pozisyona başvurmanız gerektiği gibi, daha dikkatli kararlar verebilirsiniz.

Aklınızda gerçekten çalışmak istediğiniz birkaç şirketiniz varsa, iş başvurusu işlemine başlamadan önce bile onları radarınızın üzerinde tutun ve takipte kalın.

Başvurmadan önce belli bir süre bir şirketleri “izlemek” için çeşitli avantajlar vardır. Örneğin, şirketin büyüklüğüne bağlı olarak, Linkedin veya Twitter’da takip ettiyseniz, Facebook sayfalarından “hoşlandıysanız” veya haber bültenlerine üye olduysanız, başvurma zamanı geldiğinde adınızı zaten tanıyabilirler.

Şirketleri önceden araştırmak,  öğrenmenin iyi bir yoludur; dolayısıyla görüşme zamanı gelince, arka plan araştırması yapmak zorunda kalmazsınız.Bunun yerine, gerçek ilgi ve coşku ile konuşabilirsiniz ve “Bu şirket hakkında ne biliyorsunuz?” gibi bir soru sorulduğunda paylaşacağınız iyi bir görüş etkileyici olabilir.


1.Şirketi sosyal medyada izleyin.

Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Tumblr, Pinterest gibi çok sayıda sosyal medya organı var ve neredeyse her şirketin en azından birkaçında hesapları vardır. Hepsiyle bağlantı kurun ve güncellemelerini takip edin.


2.Belirli işe ilişkin hesapları arayın.

Bazı büyük şirketler, işe alma amaçlı bireysel hesaplara sahiptir; özet akışını aşağı kaydırırsanız fırsatlar hakkında doğrudan görüş bildiren ve doğrudan yanıtlar alabileceğiniz birçok kullanıcı görürsünüz. Twitter, aksi erişmek zor olabilecek bir şirketin insan kaynakları departmanıyla iletişim kurmanın iyi bir yolu olabilir.


3.Kendi hesaplarınızı gözden geçirin.

Sosyal medyada bir şirketle etkileşimde bulunacaksanız çevrimiçi  varlığınızın profesyonel olduğundan emin olmanız gerekir. Fazla kişisel paylaşımlarınızın görülmesinden rahatsız olmamak için sosyal medya profillerinizi gözden geçirin ve gizlilik ayarlarınızı kontrol edin.


4.İş ilanları sayfalarına yer işareti koyun.

Çoğu şirketin web sitesinde “Kariyer” bölümü olmasına rağmen sadece iş ilanlarına başvuru almak için kullanıyor ancak siz yine de bu sayfaları işaretleyin ve periyodik olarak kontrol etme alışkanlığı kazanın.


5.Tarihler için bir zaman çizelgesi yapın ve takvim bildirimlerini kendiniz ayarlayın.

Amacınız bir burs gibi yıllık bir programa veya bir şirketin yaz stajına başvurmak ise, önemli tarihleri (başvuru, teslim tarihleri gibi) listeleyen bir Excel belgesi tutun ve akıllı telefonunuzda veya bilgisayarınızda çevrimiçi bir takvim kullanarak bildirimleri ayarlayın.


6.Şirketlerle iletişim kurmaktan çekinmeyin.

Bir sorunuz varsa veya gözlemlediğiniz bir iş dolmuşsa yine de şansınızı deneyin. Şirketle irtibata geçin. Sorularınızı sormak için kibar ve profesyonel bir e-posta gönderin. Şirketle iletişime geçmeniz hem kurum tarafından tanınmanıza katkı sağlayacaktır hem de kuruma olan ilginiz ve heyecanınızı göstermeniz için iyi bir fırsat olacaktır.

Hayalindeki şirketleri Youthall’da takip et, en iyi staj, MT ve kampüs temsilcisi ilanlarını kaçırma!!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın