Hayalinizdeki İşe Hazır Olduğunuzu Gösteren 4 Küçük İşaret

Okulunuzdan yeni mezun olmuş, taptaze fikirlerinizle farklı bir alana geçiş yapmayı düşünüyor olabilirsiniz ya da kim bilir belki de kariyer merdiveniniz için bir sonraki basamağa basmak üzeresinizdir. Böyle durumlarda hayalini kurduğunuz büyük gelecek planlarınız için ne kadar eksik, niteliksiz ya da değersiz olduğumuzu düşünmek çok kolaydır. Bu bazı durumlarda doğru olabilir. Fakat geri kalan bütün durumlarda zamanı sizin aleyhinize yönlendirilmesine sebep olduğu da gerçektir. Peki, hayalinizdeki iş nedir?

Ama göz ardı ettiğiniz bir gerçeklik var: Hayalinizdeki şirketin size asla sunamayacağı şeylere sahipsiniz.


1) Tutkularınız

Danielle La Porte, eski bir Washington DC ve yedi rakamlı bir yaşam tarzı markasının CEO’su, Pentagon’a başvuru yaptığı sırada düşünce ve duygu birimleri müdür psikolojik analizler sırasında LaPorte’ye siz bu iş için yeterince uygunsunuz; Sahip olduğunuz tutku ve bağlılık çoğu çalışanımızda yok demiş ve işe almıştır. Bu arada LaPorte sadece sıradan bir lise mezunudur.

Tutku dediğimiz şey aslına bakarsanız işiniz için neleri göze alabileceğinizin ölçüsüdür. Tutku biraz mecazen takviye hapları gibidir. İhtiyacınız olduğunda sizi birkaç adım birden öteye götürür. Eğer işvereniniz sizde ki gerçek tutkuyu görebilirse; bu sizin için altından daha değerli bir anlam barındırıyor demektir.


2) Yenilikçi Düşünceleriniz

Günümüz başarılı şirketlerinin çoğunun zaman, para ya da diğer kaynaklarını ne denli israf ediyor olduklarını duyunca çok şaşıracaksınız. Modern çağda üretici konumda bulunmalarına rağmen ‘’eski sistemler, eskiye dayalı düzenler, uygulamayalar ve yapılanmalar’’ diye tabir edebileceğimiz birçok yığının arasında sıkışmış durumlardır. ‘’Tecrübesiz’’ ve yeni başlayan bir birey olarak; yeni şeyler keşfedebilir, diğer 100 çalışanın göremediği bir durum hakkında farklı fikirler öne sürebilirsin. Çünkü sistemin dışında kalmak, sisteme köle olmaktan daha fazla avantaja sahiptir. Kendinizi işverene kanıtlamanın ilk yolu, gönderdiğiniz başvuru mektubunun etkileyiciliğinden geçmektedir. Bu sayede kendinizi ne kadar üretebilen, olayı kavramış ve kariyerindeki nokta atışını nerden yapacağını bilen bir insan olarak göstermenizi sağlayacaktır.


3) Kolay Uyum Sağlayabilmeniz

Yeni teknolojiyi kolay kavrama, istenilen görevlere karşı yeterli sorumluluk bilinci; İşteki rakiplerinize karşı verdiğiniz Smackdown mücadelesinde size üstünlük sağlayacaktır. Hepsine hazır mısınız? Bunu göstermenin en iyi yolu modern çağın getirdiği bütün yenilikleri bünyenizde toplamış olmanızdır. Araştıran, sorgulayan ve ileriyi görme yetisine sahip kimlikler bulundukları konumda her daim aranan pozisyonunda otururlar. Bu size hem iş hayatınızda, hem de üretebilirdik düzeyinizde derin farklar yaratmanızı kolaylaştıracaktır.


4) Gerçek Becerileriniz

Belki de düşündüğünüzün aksine gerçek, sağlam, ayakları yere basan ve pazarlanabilir yeteneklere sahipsiniz. Liseden beri hiç gerçek bir moda bloğunuz oldu mu? Varsayalım herhangi bir yerde, küçük bir yazarsınız; bu sizin iletişim ve güçlü yazabilme yetinizin dışında kendi kişisel markanızın da bir göstergesi olacaktır. Yaz tatillerinde büyük ya da küçük, herhangi bir işte çalışarak kendini denediniz mi? Öyle olduğunu varsayarak bunun size topluluk önünde konuşabilme ve insanların dikkatini kolaylıkla kendine çevirebilme becerisini kazandırdığını söyleyebiliriz.

Kısacası, tutkularınıza geri dönün, küçük bir işte çalışın, gönüllü olarak bazı kurumlara başvurular yapın, hayata dair kazandığınız büyük, küçük tecrübelerinizi göz önüne alın. İlla resmi bir iş unvanı adı altında değil, kendi kişisel hayat deneyimlerinizin bile sizi hiç beklemediğiniz yerlere taşıyabileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın