Grup Çalışmasında Verimi Arttırmanızı Sağlayacak 4 Madde

İş hayatında her zaman bir görev tek kişi tarafından gerçekleştirilecek diye bir kural yoktur ve genelde verimi arttırmak, süreci hızlandırmak adına projelerde grup çalışması ile ilerlenir. Bu noktada grup çalışmasında dikkat edilmesi gereken 4 ana madde var diyebiliriz.


1) Saygı

Ego insan topluluklarındaki en tehlikeli şeydir ve eğer bu insan grubu bir iş üzerinde çalışıyorsa ego çok daha tehlikeli bir hal alır. Grup içerisinde net olarak rütbe farkı olan bir üye yoksa herkes birbirinin bilgisine yetkinliğine saygı duymalıdır. Eğer grup içerisinde kendisini diğer üyelerden üstün gören bir kişi varsa bu grup içindeki samimiyeti düşürür iş verimini azaltır ve üzerinde çalışılan işin başarıya ulaşmasını bir hayli etkiler.


2) İletişim

Sağlıklı bir iletişimle çözülemeyecek problem yoktur. İnsanların birbirleriyle sağlıklı iletişim kurması, karşısındakinin ne demek istediğini doğru anlaması gerçekten büyük önem taşır. İletişim eksikliği halinde oluşacak problemler çok fazla zaman kaybettirir ve büyük ölçüde hatalara yol açabilir. Bu yüzden grup çalışmalarında grup üyelerinin birbirleriyle kurdukları iletişimin verimini attırmaya yönelik çözümler üretilmelidir.


3) Yardımlaşma

Grup çalışmalarınında tek çalışmamanın etkisini hissettirmek için yardım istemek ya da diğer üyelere yardımcı olmak çok önemlidir. Eğer bir sıkıntı ile karşılaştığımızda yardım istemezsek o zaman grup olmanın bir anlamı kalmaz ve bu bize zaman kaybettirir. Grup çalışmasının en büyük artısı olan yardımlaşma üzerinde çalışılan işin hızlı ilerlemesi açısından çok önemlidir.


4) Zaman Yönetimi ve Görev Dağılımı

Görevlerin zamanında tamamlanması için görevlerin uygun kişilere verilmesi önemlidir. Üyelerin yetenekleri göz önünde bulundurularak herkese kendi becerilerine göre görevler verilmeli ve işi tamamlama planına ve görevin zorluk derecesine göre bu göreve bir süre verilmelidir. Zamanı yönetmek bu noktada çok değerlidir ve verilen görevlerin zamanında bitip bitmediğini kontrol edecek bir üye seçilmeli ve o üye diğer üyelerin görevlerini zamanında yapıp yapmadığını kontrol edip işlerini geciktirmemeleri için onları uyarmalıdır.

Bu 4 önemli maddeyi göz önünde bulundurarak güzel bir kadro ile her işin üstesinden gelebilir ve başarılı bir grup çalışmasının altına imza atabilirsiniz ve son olarak da her şey bittiğinde arkanıza yaslanıp başarının tadını çıkarın.

İsmail Gülgün

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.