Gerçekçi Hedefler Koymanıza Yardımcı Olacak 6 Soru

İş hayatı yoğun ve karmaşık bir süreçtir. Bu süreç içinde birçok problemlerin çözülmesi sürecinizin hızlı ve akıcı bir şekilde gitmesine fayda sağlayacaktır. Ancak belirli bir iş bulabilmek ve o işte devamlılığı sağlayabilmek için kendinize uygun şirketi bulmanız gereklidir. Doğru şirketi bulup, doğru kariyer hedefine ulaşmak istiyorsanız hedeflerinizin de tutarlı olması şarttır. Doğru kariyer hedefine ulaşmanızı sağlayacak ve hedeflerinizi belirginleştirmenizde size yardımcı olacak 6 maddeyi sizin için derledik.


1) Öncelikle Ne Yapmak İstiyorsun?

Bu aslında sizin amacınızı oluşturacak bir süreçtir. Hayata iyi bir iz bırakmak iyi bir kariyer belirlemek için bu süreci mutlaka iyi değerlendirmeniz gerekir. Ne yapmak istediğinize karar vererek işe başlayıp kararlarınızı sağlam temeller üzerine oturtursanız hedeflerinizi şekillendirirken daha az zorlanırsınız.


2) Yapmak İstediğin Ulaşılabilir Mi?

İstekleriniz, beklentileriniz belki de sandığınızdan fazlasıyla yüksekte olabilir ancak bir gerçek var ki herkes en iyisini ister ve en

iyiye sahip olanlar hak etmiş kişilerdir. Hedeflerinizin sizin için ulaşılabilirliğini yargısız bir şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız.


3) Gerekli Donanıma Sahip Misin?

Çoğu zaman yaptığımız en büyük hatalardan biri, bir konu ile ilgili gerekli donanıma sahip olmadan hedefler koymaktır. Kendinize sormanız gereken sorulardan biri belirlediğiniz hedefe ulaşacak donanıma sahip olup olmadığınızdır. Eğer gerekli donanıma sahip olmadığınızı düşünüyorsanız sonraki aşamada bu donanımı nasıl kazacağınıza yönelik adımlar atmanız gerekecektir.


4) Ulaşabildiğimi Nasıl Anlarım?

Edinmiş olduğunuz deneyimler, tecrübeler doğrultusunda bu aşamada kendinize sormanız gereken önemli sorulardan biridir. Kazanımlarınızın var olduğunuz noktadaki pozisyonunuza uygun olduğunu düşünüyorsanız ulaşılabilirliği tatmış olacaksınız.


5) İstediğim Ölçülebilir Bir Hedef Mi?

Hedefleriniz sınırları belli olan bir şey mi? Bunu netleştirmek için kendinizi gelecekte nerede görüyorsunuz? sorusu karşınıza çıkacaktır. Ulaşılabilir bir hedef olup olmadığını anlamak sizin koyduğunuz sınırlarla mümkünleşecektir. Sınırlarınızın belli boyutlarını irdelemek ulaşmak istedikleriniz için kalıcı temel oluşturacaktır.


6) Yoksa İddialı Bir Hedef Mi?

Bu noktada hedeflerinizi yeteneklerinizle bağdaştırmaya çalışmalısınız. Yeteneğinizin üzerindeki bir iş ile uğraşmanız iddialı bir hedef sergilemiş olduğunuzu gösterir. Bulunduğunuz konumun yeteneğinize ne düzeyde uygun olup olmadığını anlamaya çalışmalısınız.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın