Genel Kültürünüzü Arttıracak Gerçek Hikayelerden Esinlenilmiş 5 Film

Günümüzde çekilen diziler ve filmler görsel kalite olarak ne kadar tatmin edici olsa da gerçekçilikten uzak olduğu için şahsen izlemekten zevk almıyorum. Filmi izledikten sonra elimde onunla ilgili araştıracak bir şey ve bana kazandıracağı bir genel kültür içeriği olsun isterim genelde. Eğer siz de benim gibiyseniz ve gerçekten yaşanmış olaylar size daha izlenesi geliyorsa işte size izlemeniz genel kültürünüzü arttıracak filmler!

1- Into the Wild (IMDb: 8.1)

Başarılı bir öğrenci olan ve varlıklı bir aileye sahip olan Christopher McCandless yaşadığı hayattan bunalmıştır ve sahip olduğu her şeyi elinin tersiyle itip Alaskaya doğada yaşamaya yola çıkmıştır. Film karakterimizin yolda yaşadıklarını anlatır. Eğer izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

2- Catch Me If You Can (IMDb: 8.1)

Frank Abagnale Jr.‘ın hayat hikayesinin anlatıldığı efsane film, 19 yaşında bir gencin büyük dolandırıcılık dehası ile genç yaşında hem pilot hem doktor hem de bir avukat gibi davranarak milyonlarca dolar kazanmasını anlatıyor. Ünlü bir film olan bu filmi eminim izlemişsinizdir ama izlemediyseniz hemen başlayın.

3- The Wolf of Wall Street (IMDb: 8.2)

Jordan Belfort’un yaşamını canlandıran bu film yine efsaneler arasında yer alır. Karakterimiz bir komisyonculuktan milyonerliğe uzanan yolda bin bir türlü maceraya atılır. Bu eğlenceli serüven DiCaprio’nun efsaneleri arasındadır ve kesinlikle izlenmesi gereken bir filmdir.

4- The Imitation Game (IMDb: 8.0)

Türkiye’de Enigma adıyla bilinen film, 2. Dünya savaşının konu alan onlarca tarih filminden biridir ancak işlenişi olarak beni en çok etkileyen film olduğu için bu filmi seçtim. 2.Dünya Savaşı’nda Almanların iletişim ağını çökertmeye çalışan dahi bir matematikçi olan Alan Turing’ in öyküsünü anlatır. Savaşın seyrinde büyük önem taşıyan film içerdiği dram ile de izleyiciyi derinden etkilemektedir. Tarihi de seven biriyseniz kesinlikle bu filmi kaçırmamalısınız.

5- Damned United (IMDb: 7.6)

Bu yazıda farklı alanlardan filmleri listelemeye çalıştım ve son olarak bir spor filmini sizinle paylaşmak istedim. Ben futbolla yakından ilgilenen biri olarak bu filmi çok beğeniyorum. Film o zamanların en yetenekli ve zeki teknik direktörlerinden olan Brian Clough’un hayatını, başına geçtiği kulüplerde yaşadığı trajik olayları ve tarihi başarısını anlatır. Eğer filmi izleyecekseniz Brian Clough’un adını internette aramamanızı tavsiye ederim çünkü filmin sonuyla ilgili spoiler yiyebilirsiniz.

İlgini Çekebilir: İşverenler Tarafından Ön Planda Olmanızı Sağlayacak 3 Beceri

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.