“Gap Year” için Dünyanın En İyi 10 Seyahat Noktası

Son yıllarda Dünya’da oldukça popüler olan “Gap Year”, dünyayı keşfetmek, farklı kültürleri tanımak ve hayatınızda aradığınızı bulmanız için harika bir fırsat olabilir. “Gap Year” kavramını daha önce duymadıysanız, “Gap Year Nedir? Ne Değildir?” yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Sizler için tek başınıza seyahat etmediğinizden emin olabileceğiniz, “Gap Year” için Dünya’nın en iyi 10 seyahat noktasını sizler için hazırladık.


10. Hindistan

Hint mutfağı sizi Güney Asya ülkesini ziyaret etmeye ikna etmediyse, nefes kesici binalar size yardımcı olacaktır. Yamuna Nehri’nin güney kıyısında bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan fildişi beyaz mermer bir türbe olan görkemli Taj Mahal’ı ziyaret etmeden Hindistan’a gitmek tamamlanmış sayılmaz. Listenizdeki gezintileri bitirdikten sonra, develere çölde binebilir, ülkenin güzel plajlarında rahatlayabilir ve çeşitli yerel şenliklere (bol miktarda) katılabilirsiniz.


9. Arjantin

Latin Amerika ruhunu gerçekten yaşamak istiyorsanız, Arjantin sizler için doğru noktadır. Buradaki yolculuğunuz sizi renkli kent şehri Buenos Aires’ten bol şelalelere, volkanlara, dağlara ve pitoresk göllere götürecek. Yalnızca güzel  manzaralar değil; Akdeniz mutfağının etkisiyle yemekler sizler için unutulmaz bir deneyimdir. Özellikle eğer et seviyorsanız, Arjantin bonfilesi denemeden eve gitmeyin!


8.Güney Afrika

Eğer vahşi yaşam konusunda meraklı ve doğayla iç içe olmak istiyorsanız, listenizin başına Güney Afrika’yı ekleyin! Ormanda serbestçe dolaşan filleri, aslanları, leoparları ve gergedanları göreceksiniz. Vahşi yaşam muhteşem olsa da, şehir hayatının da güzel sahil şeridinden ve çarpıcı kumsallardan farklı manzaralara kadar kendini size hayran bırakabilecek pek çok şey vardır.


7. Kamboçya

Bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Kampoçya, otantikliğe ve  özgünlüğe sahip az sayıdaki yerlerden biridir; sık sık ‘bir zamanlar Tayland olan’ olarak tanımlanan yeni bir turistik yer olan Kamboçya, sınırsız seçeneklere ve ilgi çekici yerlere sahip bir ülke. Beyaz kumlu bir plajda rahatlayabilir ya da dağlık bölgede yürüyüş yapabilirsiniz. Zengin bir kültürel mirasa sahip görmeniz gereken birçok anıt var.


6. Amerika Birleşik Devletleri

Fırsatlar Toprağı olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri’nde bir gezintiye çıkmak, çoğu insanın hayatı boyunca bir amacıdır. Büyük Elma’nın (Big Apple) şehir hayatından, Şikago’nun otantikliğine, Vegas’ın yanıp sönen ışıkları ve Miami’nin rahatlatıcılığına kadar ABD’de keşfedilecek çok şey var. Her şehri için siz seyahat ederken, sizi de ülkeye aşık edecek çok farklı şeyler keşfedeceksiniz!


5. Yeni Zelanda

Macera dolu bir yıl arıyorsanız doğru yerdesiniz! Macera dolu bir yıl için gidilecek yerlerde, su raftinginden bungee jumping, zorbing ve doğa yürüyüşüne, Yeni Zelanda’da yapamayacağınız hiçbir şey yok! Görkemli plajlardan karla kaplı dağlara kadar, Yeni Zelanda’da yapılacak çok şey var.


4. Peru

Unutulmaz bir “Gap Year”  istiyorsanız, Peru’da sırt çantasıyla seyahat etmek size tam da bu imkanı verecektir! Andes Dağları’nda yer alan Güney Amerika ülkesinin size sunacağı çok şey var. Peru’da Amazon yağmur ormanlarını ziyaret edebilir, Inca Trail’i ünlü Machu Pichu’ya yürüyebilir ve çevredeki şehirlerin sunduğu kültürün tadını çıkarabilirsiniz.


3. Vietnam

Güneydoğu Asya, birçok gencin en popüler seçimdir. Vietnam kültürel karmaşıklıklar ve tarihi değerlerle doludur. Kuzey ve Güney Vietnam arasındaki çarpıcı fark açıktır ve aralarında seyahat ederken tamamen farklı bir ülkeye adım atmış gibi hissedeceksiniz. Kuzey Vietnam yapılar ile sarılıyken, Güney Vietnam daha kırsaldır.


2. Avustralya

Gap Year için en popüler yerlerden Avustralya’da, Orta Avustralya’yı keşfedebilir, benzersiz hayvanlar görebilir ve dünyanın en iyi plajlarından bazılarının tadını çıkarabilirsiniz. Plaj hayatından sıkıldıktan sonra, şehrin sunduğu şeyleri keşfedebilir ve Sydney ve Melbourne’ün canlı gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.


1. Tayland

Tayland, hiçkimsenin göz ardı etmemesi gereken,herkese sunacak çok şeyi olan bir şehirdir. Pastoral adalardan şanlı ormanlara ve kültürle dolu şehirlere kadar, ülkeye aşık olmamak mümkün değil. İster büyüleyici tapınakları ziyaret ediyor, ister lezzetli yemekleri tadın, hepsi ucuz bir fiyata geliyor, bu da sıkı bir bütçeyle gidecek olan herkes için harika!

Gebze Teknik Üniversitesi, Employer Branding Team Member @Youthall , IEEE GTÜ