Feynman Tekniği ile Nasıl Daha Hızlı Ders Çalışılır?

Yeni şeyler öğrenmenin harika olduğunu inkar edemezsiniz! Yeni bir beceri ya da repertuarınıza yeni bir kavram anlayışı eklemek zihin, beden, ruh ve elbette ego için harikadır! Ek olarak, bilginizi, ufkunuzu genişletmek ve beyin gücünüzü artırmak, daha iyi bir öğrenci ve nihayetinde daha iyi bir insan olmak için hayati önem taşımaktadır. “Feynman Tekniği” diye bir kavramı daha önce duymuş muydunuz?

Öğrenmekle ilgili tek bir sorun var ki o da sıkıcı olmasıdır ancak, size bu şekilde olmak zorunda olmadığını söylesek ne derdiniz? Size daha verimli, tüm süreci daha eğlenceli hale getirmek için eğitim sürecini hızlandırabilecek “Feynman Tekniği” adında bir çalışma olduğunu söyleseydik…


Feynman Tekniği

Çoğu zaman nasıl öğreneceğimiz öğretilirken, sosyal yaşamlarımızı sınırlandırmamız, okuma ve araştırmaya her gün daha fazla zaman ayırmamız ve bunları belleğinize yazmak için not almanız ve yeniden yazmanız gerektiği söylendi. Temel olarak, ders dışı kitaplarınıza çok vakit ayırmamanız ve kafanızı asıl kitaplarınıza gömmeniz söylendi. Tabii ki bunlar doğru değil! Etkili ve verimli bir şekilde çalışmak isteyen öğrenciler için eğitim teknikleri kaçınılmazdır. Çalışma teknikleri, kendi kendine çalışma deneyimine girmenize ve mükemmel bir üniversite adayı olarak öne çıkmanıza olanak tanıyarak, sınıfın ötesine ulaşmanıza ve onlara ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Her biri kendine özgü disiplini ve bağımsız çalışmayı gerektiren birçok farklı çalışma tekniğini deneyebilirsiniz. Ancak öyle bir teknik var ki, herhangi bir bakımdan akılsız ve amaçsız öğrenmeyi tolere etmez. Bunun yerine bilgi boşluklarını hedefler, böylece neye odaklanmak istediğinizi tam olarak bilirsiniz, sonuçta verimlilik ve performansı en üst düzeye çıkarır.

İşte Feynman Tekniği karşınızda!


 Feynman Tekniği Nedir?

Feynman tekniği Nobel Ödülü’nü kazanan fizikçi Richard Feynman tarafından geliştirildi. Richard Feynman sadece parlak bir bilim adamı olarak değil, aynı zamanda karmaşık bilimsel teorileri anlamak için kolay anlaşılır bir “büyük açıklayıcı”. Feynman’in görüşü, “Eğer bir şeyi basit bir şekilde açıklayamıyorsanız, onu yeterince iyi anlamıyorsunuzdur”. Bu görüş Feynman tekniğinin temelini oluşturur. Aslında, Feynman tekniğiyle, konu ile alakalı olan kitaplarla aranıza biraz mesafe koyar ve seçilen konu hakkında gerçekte ne kadar bilgi sahibi olduğunuzu anlamaya çalışırsınız. Bu tekniğin arkasındaki mantık, eğitim sürecini daha hedefli ve verimli hale getirmek için bilginizdeki boşlukları belirlemenize yardımcı olmaktır. Oldukça basit ama süper etkili.


Peki Feynman Tekniği Nasıl Kullanılır?

5 Adımda Uygulanışı:

  1. Konuyu 1-3 saat çalışın,
  2. Konuyu kendi kelimelerinizle oldukça basite indirgeyerek yazın,
  3. Karmaşık gelen ve boşluk olan konseptlerin üzerinden tekrardan göz geçirin,
  4. Çalışmanıza devam edin, zayıf ve bilgisiz olduğunuz kısımları hedefiniz olarak seçin,
  5. Tekrar edin!

Süreçteki en önemli adımlar 2. ve 3. basamaklardır; Kavramları kendi kelimelerinizle açıklamak ve zayıf alanlarınızı belirlemek için tekrardan gözden geçirmektir. Kavramınızı açıklamaya gelince, en iyi yöntem bir çalışma partneri ile bunu yapmaktır. Size bilgi boşluklarınızı saptamanızda yardımcı olabilir. Tabii kendisine işkence edilmesine izin vermeyecek bir arkadaşınız olabilir. 🙂 O zaman sadece kavramlarınızı basitçe açıklamanız ve kendi ses kaydınızı almanız da yeterli olacaktır.

Senin de İlgini Çekebilir: 4. Sınıf Olmadan “Keşke Bilseydim!” Diyebileceğiniz 5 Şey

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.