Farklı Bir Şehirde Staj Yapmanız için 5 Harika Sebep

Staj, kariyer yolunda edinilen ilk deneyimlerinizdir. Stajlar size iş hakkında bilgi verir ve çalışma hayatınıza nerede başlayacağınıza gelince ne isteyebileceğinizi de öğretirler; ancak  daha önce yaşamadığınız veya bilmediğiniz bir şehirde staj yapmak,  yaptığınız stajdan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar.

Farklı bir şehirde staj yapmanız için 5 sebebi sizler için derledik:

1-Farklı Bir Şehrin Çalışma Kültürü Hakkında Bilgi Edinirsiniz.

Çalışma kültürü bölgeden bölgeye göre değişir. Çalışma kültürünün varlığı artık sadece bir seçenek değil, zorunluluk. Günümüz çalışan kesimi iş seçerken, maaş ve kâr payını düşündükleri kadar, bu kültüre de önem veriyorlar. Farklı bir şehirde veya bölgede çalışmak, gelecekte size ülkenin dört bir yanındaki insanlarla çalışırken kullanışlı olabilecek deneyimler sağlayacaktır.

2-Gelecek Fırsatlar için Kendinizi Hazırlarsınız.

Farklı bir şehirde staj deneyiminize sahip olmak başarılı bir geçiş için hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, çok fazla zaman ayırmanıza gerek kalmadan yeni bir başlangıç isteyip istemediğinizi test edebilirsiniz.Yeni fırsatlar yakalayıp kariyerinize bir adım daha ekleyebilirsiniz.

3- Seyahat Deneyimi Kazanırsınız.

Seyahat deneyimi, bir özgeçmiş için mükemmel bir ek olabilir.Farklı coğrafyalarda staj yapmak bu deneyiminize büyük katkıda bulunacaktır. Gittiğin şehrin hava durumundan nefret mi ediyorsun yoksa seviyor musun? Peki oranın insanları nasıl? Gittiğin yerin yaşam koşulları nasıl? Her yeni bir yerde yaşadığınızda, daha sonra yerleşmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini daha iyi bilirsiniz.

4-Network’ünüzü Genişletirsiniz.

Yeni bir şehirde staj yapmak, çevrenizi hem sayısal hem de coğrafi boyutta genişletmenizi sağlayacaktır. Ülke genelinde bağlantıya sahip olmak kişisel olarak ve mesleki açıdan çok yararlı sonuçlar verebilir. Güçlü bir çevre, terfi ederken, daha iyi bir iş ararken, bir soruna çözüm bulmaya çalışırken ve daha birçok konuda size faydası dokunabilir. Farklı meslek gruplarından kişiler tanımak, onlarla düzenli iletişim kurmak, sosyal hayatınıza da zenginlik kattığı bir gerçek.

5-Vizyon Sahibi Olursunuz.

Gittiğiniz şehirlerde zaman geçirdikçe  farklı insanlarla tanışacak ve böylelikle orada kendi çevrenizi oluşturabileceksiniz.Hayatınızın geri kalan zamanında tekrardan oraya gitmek istediğinizde sizi karşılayacak insanların olması nasıl bir duygudur siz düşünün.Yeni insanlar tanıdıkça ve çevreye adapte oldukça belki işinize iyice bağlanacak ve orada kalıcı olmayı düşüneceksiniz.

İlgini Çekebilir: Kariyerinize Büyük Etkide Bulunabilecek Ufak Günlük Rutinler

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.