Fabrika Stajı Yapmanın Tahmin Edemeyeceğiniz 4 Faydası

Üniversite yıllarımızda son düzlüğe yaklaştıkça çoğumuzun kafasında artık kendimiz için nasıl bir gelecek hayal ettiğimizi, ne yapmak istediğimizi ve ne yapmak istemediğimizi öyle ya da böyle bir şekilde belirlemiş oluruz. Özellikle de mühendislik gibi bölümlerde okuyorsak neredeyse çoğumuzun kafasında okul bitince büyük bir plazanın içindeki prestijli bir şirkette masa başı bir pozisyonda çalışmayı hayal ederiz.

Peki, hiç o şirketlerin üretim alanlarını, sattıkları ürünlerin hangi süreçlerden geçerek kullanıcıya ulaştığını ve fabrika ortamlarını merak ettiniz mi? Eğer cevabını evetse, bugün size fabrika stajı yapmanız için 4 ilgi çekici sebebi açıklıyoruz. İyi okumalar!


1) Farklı Bir Deneyim Kazanmak

Fabrikada staj yapmak bazı zorunlu stajlar haricinde çoğu kişinin aklına gelmeyen bir alternatiftir. Size oldukça farklı perspektifler katar ve masa başında çalışarak öğreneceklerinizden çok daha sıra dışı bilgiler öğrenirsiniz. Bunun size gelecekte sağlayacağı en büyük katkı ise, rakiplerinizin arasından sıyrılmanızı sağlayacak farklı bir deneyime sahip olmanızdır.


2) Üretim Alanının İçinde Olmak

Çoğumuzun hayalinin bir plazada çalışmak olduğunu yazımızın başında belirtmiştik. Bir şirketin ana binasının yanı sıra fabrikasında bir staj yapmak ise size gelecekte satmak, pazarlamak, geliştirmek istediğiniz ürünü veya ürünleri en temel haliyle görmenizi, ürünün nihai formuna gelmesi için geçmesi gereken süreçleri keşfetmenizi sağlar. Sözün özü, sonrasında hangi alana yönelirseniz yönelin, fabrikada geçireceğiniz bir staj dönemi sizi
sonraki tecrübelerinize hazırlar.


3) Kendini Keşfetmek

Bir fabrikada staj yapmak geleceğinde yapmak istediğin kariyeri belirlemende oldukça etkili bir yöntemdir. Fabrikada staj yaparken sadece fabrika içinde çalışmayı değil bunun yanında çalışmayı düşündüğün sektörün içini de derinlemesine deneyimlemiş olursun. Bundan dolayı fabrikada yapacağın bir staj gelecekte hangi sektörde bir kariyer hedeflemek isteyeceğine dair aktif bir rol oynar.


4) Farklı Bir Kültürü Deneyimlemek

Tahmin edebileceğiniz üzere büyük şirketlerin ana ofislerindeki çalışma tarzı ve kültürü fabrikadaki çalışma kültüründen oldukça farklıdır. Fabrikalardaki iletişim tarzı ve yöntemleri ana ofistekilerden olduğu için fabrikada yapacağınız bir staj bu kültürü keşfetmenizi ve fabrikalardaki çalışma tarzı ve koşulları da deneyimlemenizi sağlar. Günün sonunda ise iş hayatında farklı çalışma ortamlarına alışkın bir karakter geliştirmiş olursunuz.


Sen de kariyerine bir fabrika ortamında başlamak ve fabrika stajı yapmanın ayrıcalıklı taraflarını deneyimlemek istiyorsan British American Tobacco’nun Samsun fabrikasında uzun dönem staj ilanları seni bekliyor. Üniversite 4 sınıf veya yüksek lisans öğrencisiysen, haftanın en az 3/4 günü çalışabileceksen ve iyi derece İngilizce bilgisine sahipsen www.youthall.com/batturkeycareers adresi üzerinden açık ilanlara başvuru yapabilirsin. Sen de şimdi başvur, bu harika kariyer fırsatını kaçırma!

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM