Etkileyici Bir Ön Yazı Hazırlamak İçin 4 İpucu

Staj başvurularımızda hepimiz diğer adaylardan bir adım önde olmak istiyoruz. Bunun için çevremizdeki tecrübeli insanlardan çokça öneri aldığımız gibi  kariyer bloglarını da takip ediyoruz. Ön yazı hazırlamak, staj başvurumuzda öne çıkmamızı sağlayacak en önemli noktalardan bir tanesi. “Ön yazı nedir ve nasıl yazılmalı?”, “Ön yazı hazırlarken nelere dikkat edilmeli?” gibi soruların cevabını almaya hazır mısınız?

Dilerseniz önce ön yazıyı tanımlayalım. İnternetten staj başvurusu yaptığımızda işverenimiz ile yüz yüze olma şansı elde edemiyoruz fakat CV‘de yazanlardan daha fazlası olduğumuzu göstermek istiyoruz. Ön yazı hazırlayarak kendimizi ifade etme fırsatını yakalıyoruz. Aslında ön yazı için bir mülakat provası diyebiliriz. Peki, ön yazı yazarken nelere dikkat etmelisiniz?

İşte etkileyici bir ön yazı hazırlamak için 4 ipucu!

1. Şirketi tanıyın

Başvuru yaptığınız şirketi araştırmak ilk koşuldur. Kulaktan dolma bilgilerle değil şirketin sitesinde yazan bilgileri onlara sunmalısınız. Kendilerini tanımlama şekillerini incelemeli, siz de şirketi ona göre tanımlamalısınız. Tabi ki bunu birebir iletmek yanlış olur. Kendi fikirlerinizi de işin içine katarak yorum yapmalı ve şirketle ilgili beğeninizi dile getirmelisiniz.

2. Pozisyonu tanıyın

Pozisyon tam olarak nedir, neler yapar, son zamanlarda nasıl bir gelişme göstermiş? Bunları bilmek size çok büyük bir artı sağlayacaktır. Diyelim ki dijital pazarlama alanında çalışmayı hedefliyorsunuz. “Dijital pazarlama alanında çalışmak istiyorum çünkü son zamanlarda sosyal medya, şirketler açısından çok daha ön planda olduğu için pazarlamanın dijital alandaki etkisi büyüdü.” gibi bir cümle kurmanız doğru bir yaklaşım olacaktır.

3. Pozisyon ile aranızda bir bağ kurun

Peki neden o pozisyonda çalışmayı istiyorsunuz? Bunun cevabını verebilmeniz çok önemli. Bu noktada, kendi yeteneklerinizi bilmek ve bu yetenekleriniz ile pozisyon arasında bağlantı kurabilmek  büyük önem taşıyor. Pozisyonu da kendinizi de tartın. Bugüne kadar yaptıklarınız ile başvurduğunuz pozisyonu ilişkilendirin ve bunu onlara sunun.

4. Kısa ama öz yazın

Tahmin edersiniz ki bir pozisyona çok fazla sayıda aday başvuruyor. İnsan kaynaklarındaki kişiler eleme yapmak için her rakibinizi teker teker incelemek durumunda. Yazınızın merak uyandırabilmesi için çok uzun olmaması gerekli çünkü bir süre sonra onların da dikkatleri dağılacak ve sizin uzun yazınızdaki kaliteli içeriği  fark edemeyecekler.Yaratıcı, stres altında çalışabilen, ve  insanlarla ilişkileri kuvvetli gibi özelliklerinizi ön plana çıkararak kısa yazmaya özen gösterin.

Ön yazı, başvurular arasında sizi öne çıkaracak en önemli nokta ve internetten başvuru yaptığınızda, CV’nizden daha fazlası olduğunuzu göstermenin en etkili yolu. Bu 4 ipucuna dikkat ettiğinizde başarılı bir ön yazı hazırlayacağınıza eminiz!

İlgini Çekebilir: CV’de Referans Ve Ön Yazı Bölümü Nasıl Hazırlanır?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma!

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.