Erasmus Stajı Yapmanız İçin 5 Mükemmel Neden

Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliğini birçok kişi bilir fakat staj programının biraz boynu büküktür. Değişim olayı bir nebze daha kolaydır çünkü. Staj programı daha meşakkatli olunca üşengeçliğimizin de verdiği rehavetle es geçeriz bu güzelliği. Ama biliyorsunuz ki emeksiz yemek olmaz. Ben şimdi emek kısmından çok yemek kısmına değinmek istiyorum ki canınız çeksin.


1. Öğrenciyken Yurtdışında Çalışma İmkanı

Erasmus en az 3, en fazla 12 ay olmak suretiyle yurtdışında staj yapma imkanı sunar size. Öğrenci Değişim Hareketliliğinden farklı olarak okulda değilsinizdir, öyle rahat bir ortam yoktur ama yurtdışında çalışmanın bir demosunu görmüş olursunuz. Eğer planlarınızda yurtdışında çalışmak varsa o okyanusa bir anda atılıp boğulma tehlikesi geçirmektense bu fırsatı kullanmak can simididir.


2. Bedava Dil Kursu

İngilizce’nin farz, başka yabancı dillerin çok gerekli olduğu şu zamanda Erasmus size dilinizi geliştirmek için büyük bir fırsattır. İngilizce dilinizi geliştirmek isterseniz şirketinizin global ve İngilizce konuşulan bir şirket olmasına dikkat ettikten sonra Avrupa’da en az 3 ay dil kursunuz emrinize amadedir.

İngilizce tamamdır, bana yeni diller gerek diyorsanız da temel bilgiye sahip olduğunuz bir dilin konuşulduğu ülke olursa işler daha kolay olur.


3. CV’nin Parlayan Yıldızı

Daha öncesinde deli gibi yurtiçi stajı ararken bir şirketin ilanına denk gelmiştim, kriterlerde “Erasmus stajı yapmış olmak” vardı. Özgeçmişte ilgi çekici bir detay olduğunu biliyordum fakat bunu kriter haline getiren firmaların olduğunu bilmiyordum. Özellikle global firmalar yurtdışı tecrübesine çok özen gösterirler, yani Erasmus stajı başvurularda bir adım öne atar sizi. Demedi demeyin.

Yakın gelecekte daha önemli hale gelecektir, aman dikkat!


4. Yeni Kültürlerle Tanışma

3 ay staj demek 3 ay yabancı bir ülkede yaşamak demek. Bu müthiş bir tecrübe. Yerel halkın alışveriş günlerine, pazarlarına, yemek saatlerine hepsine alışır, aşina olursunuz. Gezmekten çok farklıdır. Her gün sabah evden çıkar, komşunuzla selamlaşır, işinize gidersiniz. Kendini eve kapatmazsanız bulunduğunuz ülkenin kültürünü ta derinlerde hissedersiniz. Bunun yanında bir sürü yeni arkadaşınız olur. Her bir yeni arkadaş, yeni bir kültür demektir.


5. Avrupa Turu

Hafta içleri çalışırken hafta sonu tamamen size aittir. Kendinize küçük Avrupa turları ayarlar, Avrupa Fatih’i olur dönersiniz. Instagram hesabınız bayram ederken arkadaşlarınız arkanızdan bolca sitem ederler. Gezdiğiniz size, fotoğraflarınız bize kalır.


Dikkat Edilecek Bazı Şeyler :

  • Erasmus stajında firmanızı kendiniz bulursunuz. Stajı meşakkatli yapan yegane husus budur. Ama bulmak zor değil, yalnızca firmayla iletişimi doğru sağlamaya bakın.
  • “Konaklamayı nasıl ayarlarız?”, akıllara gelen ikinci popüler sorudur. Firmadan konaklamayı ayarlamalarını istemek yüzsüzlük değildir, isteyin. Ayarlayamıyorlarsa bir diğer önerim airbnb veya couchsurfing.
  • İş tanımınızı firmaya tam olarak belirtin. Gittiğinizde size farklı görevler de verebilirler, bunun önüne geçmek biraz da sizin elinizde.

İlgini Çekebilir: Dijital Pazarlama Nedir? Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.