Enerji Sektöründe Kariyer Yapmak İçin 5 Harika Neden

Enerji sektörü günlük yaşamımızın temel taşlarından biridir ve aslında hayatımızın her noktasında görmemiz mümkündür. Enerji sektörünün çeşitli iş alanlarında aktif olması yeni iş olanaklarına da kapı açıyor. Enerji sektörü son yıllarda hızlıca büyüyen bir sektör haline geldi. Bu da birçok yeni iş dalı ve iş kolunu ortaya çıkardı. Eğer sen de enerji sektöründe bir kariyer düşünüyorsan sektörle ilgili 5 önemli özelliği ve kariyer yapmak için 5 harika nedeni senin için derledik!

1. Sürdürülebilirliği hedeflemesi

Hem toplumlar hem şirketler sürdürülebilirlik kavramının ne kadar önemli olduğunun farkına varmış durumda. Özellikle de enerji sektörünün önde gelen şirketleri işletmelerin enerji problemlerini aşmalarına yardımcı olmak ve işletme verimliliğini arttırmak için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bunu yaparken de küresel ısınmayı dengede ve 2oC’nin altına tutmaya özen gösteriyorlar. Yani sürdürülebilirliğin değerini hem çalışanlarına hem de müşterilerine göstermeye özen gösteriyorlar. Bu da toplumsal sorumluluklarınızı farkına varmana ve sürdürülebilirlik üzerine çalışmana olanak sağlıyor.


2. Farklılıkların değer görmesi

Sektörün oldukça büyük olması aslında çeşitliliği de beraberinde getiriyor. Bir başka deyişle farklı kültür ve kimliklerin değer görmesi enerji sektöründe önde gelen şirketler için büyük bir avantaj. Çünkü genellikle şirket içinde farklılıkların gerçek bir değere dönüşmesi hem çalışanlarını şirkete bağlar ve sevdirir, hem de işe gittiğin her gün senin için zevkli bir hal almaya başlar.


3. Araştırma ve geliştirmeye olan desteği

Enerji sektörü araştırma ve geliştirmeye en çok önem veren  ve kaynaklarını bu alana yönelten sektörlerden biri. Bunun sebebi de devamlı bir ilerleme ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi açısından oldukça yenilikçi olmaları gerekmesi. Yani, bu sektörde çalıştığın takdirde kendini daima daha iyisini ve daha idealini nasıl yaratabilirim diye sorgularken bulman mümkün.


4. Toplumsal farkındalığı hedeflemesi

Son zamanlarda birçok şirket kendi rotalarını sosyal farkındalıkları hedefleyecek şekilde değiştirmeye başladı. Enerji sektörü ise bu sektörlerin arasında daima ilk sıradaydı. Toplumsal farkındalığın arttırılması yenilikçi ve sürdürülebilir bir şirket yapısının temel taşlarını oluşturuyor. Özellikle de enerji sektöründeki büyük firmalar toplum içerisinde önce enerjiye yönelik farkındalığı arttırıyor, ardından da daima daha iyisini başarabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.


5. İyi bir referans olması

Enerji sektörü aslında oldukça rağbet gören bir sektör. Çünkü sektörün büyüklüğü, bilinirliğiyle doğru orantıda. Bu sektördeki çoğu firma küresel bir yapıya sahip olduğunu için sana çok iyi bir referans olacaktır. Ayrıca uluslararası bir kariyer fırsatı yakalama şansın da yine bu sektörde oldukça yüksek.


Kariyerini enerji sektöründe şekillendirmek istiyorsan 100’ü aşkın ülkede 145 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Schneider Electric seni bekliyor. Sen de sitemizden Schneider Electric’in profil sayfasını takip edebilir ve yayınladığı staj, management traine ve part time ilanlarına başvurabilirsin!

Senin de İlgini Çekebilir: Popüler İşveren Markası Trendleri 2020

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

 

Youthall'un minik editörü :) Koç Üniversitesi İşletme & Ekonomi | Business Club