Albert Einstein’dan Ufkunuzu Açacak 10 Önemli Hayat Dersi

Einstein’ın hayat dersleri, hepimizin hayatlarında fark yaratabilecek başarı sırları olabilir. İşte bir dahiden öğrenmemiz gereken 10 hayat dersi!


10. Oyunun kurallarını öğrenin, ona göre oynayın.

Öncelikle yapılması gereken şey oynadığınız oyunun tüm kurallarını öğrenmeniz. Kuralları öğrendikten sonra sıra en iyi olmak istemekten geçiyor. İşte Einstein’dan başarının sırrı!


9. Bilgi deneyimden gelir.

‘Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.’

Çok okuyan mı bilir çok gezen mi? Çok okuyarak sadece teorik bilgiye sahip olabilirsiniz ancak birşeyi deneyimleyerek bir konuda uzman olabilirsiniz.


8. Farklı sonuçlar beklemeyin.

‘Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.’

Her gün farklı hiçbir şey yapmadan hayattan farklı bir sonuç bekleyebilir misiniz? Hayatınızın değişmesini istiyorsanız önce siz değişmelisiniz!


7. Değer yaratın.

‘Başarılı olmaya değil, değerli olmaya çalışın.’

Sadece başarılı olmaya çalışmak yetmez. Önemli olan bir değer yaratmanızdır . Eğer o değeri yaratırsanız başarı kendiliğinden gelecektir.


6. Anı yaşayın.

‘Ben geleceği hiç düşünmem, ne de olsa gelecektir.’

Geleceğinizi daha iyi yapabilmenin tek yolu olabildiğince şimdide kalabilmektir. Şimdide “dün” ya da “yarın” için düşünülecek aslında hiç birşey yoktur. Çünkü ona sahip değilsiniz. Sahip olduğunuz tek an “şimdi” dir.


5. Hata yapın.

‘Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir.’

Hata yapmaktan korkmayın. Yaptığınız hatalar sayesinde bugün buradasınız ve bu kadar çok şey öğrendiniz. Eğer birşeyler öğrenmek istiyorsanız daha çok hata yapın! Hataları kendi iyiliğinize çevirmeyi bilin!


4. Hayal gücü güç verir.

‘Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir.’

Hayal gücünüz geleceğinizi belirler. Düşündüğünüz her şey geleceğinizi şekillendirir. Hayal gücünüzün körelmesine izin vermeyin çünkü Einstein şöyle der: ‘Zekanın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil’.


3. Bugüne odaklanın.

‘Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi, öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir.’

Eğer kolunuza 2 saat takarsanız asla gerçek saati öğrenemezsiniz. Birkaç şeyi bir arada yapabilirsiniz ancak unutmayın herşeyi aynı anda yapamazsınız. Sadece yaptığınız işe odaklanın , enerjinizi ona odaklayıp o işin hakkını verin. Bir şeyi tam yapmak bir sürü şeyi yarım yapmaktan daha iyidir!


2. Azim paha biçilmezdir.

‘Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum.’

Yapmaya başladığınız şeyi sonuna kadar götürebilecek misiniz? Sabretmeyi öğrenin!


1. Merakınızın peşinden gidin.

‘Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.’

Sizin merakınızı çeken nedir? En çok neyi merak ediyorsunuz? Bu sorunun cevabını kimse sizin yerinize veremez. Küçük bir tavsiye çocukken en çok neyi yapmaktan mutlu olduğunuzu hatırlamaya çalışın. Merakınızın peşinden giderseniz başarı sizi bulacaktır.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın