Dünyayı Gezmeniz İçin Size Para Ödeyecek 9 Kariyer Seçeneği

İşinizi gücünüzü bırakıp dünyayı gezmek mi? Herkesin yapmak isteyeceği tarzdan bir seçim. Ancak bu durum pratikte çok kolay değil tabii. Sizin için (gerekli nitelikleri bulundurduğunuz takdirde) gezdikçe para kazanacağınız kariyer seçeneklerini sıraladık.


1) Hosteslik/Pilotluk

Bu yazının ilk sırasında görmemizin en aşikar olduğu meslek dalı bu herhalde. Gezmeyi seviyor olabilirsiniz ama bu meslek beraberinde çok karmaşık çalışma saatlerini de getiriyor. Ama yine de, dünyayı geziyorsunuz ve para kazanıyorsunuz.


2) Uzun mesafe düğün fotoğrafçılığı

Bu meslek ile dünyanın en egzotik yerlerinden tutun en pahalı şehirlerine gidebilirsiniz. Yanınızda yeni evlenecek olmanın heyecanı içerisinde olan birbirinden tatlı çiftlerle birlikte seyahat ederken çok güzel anılar da biriktirebilirsiniz ve bu kariyer seçeneği ile 2 tutkunuzu bir araya getirebilirsiniz; seyahat etmek ve fotoğraf çekmek.


3) Cruise gemileri yada özel yatlarda çalışmak

Denizi seviyorum diyorsanız ve uzun seyahatlere ayıracağınız yeterli bir zaman varsa, bir yat yada cruise gemisinin mürettebatına katılmayı düşünebilirsiniz. Hayattan, deniz üstünde gezip kıyı kıyı dolaşarak tecrübe kazanmak ve bunun için iyi miktarda para almak çok güzel bir deneyim olmalı.


4) WWOOF’a katılmak

Himayesine gönüllü çalışanları da dahil eden ve çiftlik alanında bir araştırma geliştirme ve üretme enstitüsü olan WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms), değişim programı gibi bir seçenek ile organik alanlarda çalışma imkanı sunuyor. Başka kültürleri deneyimlemek, yeni insanlar tanıyıp yeni yerler keşfetmek için de çok ideal bir yol olabilir.


5) Tur rehberliği

Seyahat acenteleri, tur rehberlerine her zaman önem verir. Herhangi bir şehir hakkında iyi derecede dil ve tarih bilgisine sahipseniz eğer bu seçeneği değerlendirebilirsiniz.


6) Uluslararası ofisler bulunduran kurumsal bir firma adına çalışmak

Şirket politikası şehirler yada ülkeler arası çalışmanıza izin veriyor ise böyle bir şirket himayesinde çalışabilirsiniz.


7) Bağımsız çalışmak

Bağımsız olarak çalışmak, kendi çalışma ortamınızı, yerinizi, saatlerinizi istediğiniz gibi düzenleyebilme esnekliği sunar. Yazar, fotoğrafçı, stilist vb. pek çok meslek dalına yönelebilirsiniz. Gün sonunda işinizi teslim ettiğiniz sürece, nerede yada hangi saatlerde çalıştığınız kimseyi ilgilendirmez.


8) Blog yazmak

Blogger yada Vlogger olmak günümüzde gittikçe popülerleşen bir aktivite haline geldi. Artık meslek olarak bile adlandırılabiliyor. Sabit bir çalışma saati olmadan, canınızın istediği gibi gezebilirsiniz. Yaşam, gezi, yemek, güzellik alanlarında blog yazmak maaş haricinde pek çok ikramiye kazandırıyor.


9) Çevirmenlik

Eğer yabancı diller uzmanıysanız, devlet himayesinde ve seyahat acentelerinde kendinize seyahat seçenekli bir yer bulabilirsiniz. Şirketlerde her zamana birden fazla yabancı dil bilen çalışanlar aranır. Aynı zamanda seyahat edebilirsiniz.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.