Dünyanın En Güçlü 10 İş Kadını

Başta bu yazıyı okuyanlar olmak üzere tüm kadınların dünya kadınlar günü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Kadınlar günü vesilesiyle günümüzde sadece kadınların değil iş dünyasındaki herkesin gözlerini üzerinden alamadığı ve takdire şayan başarılara imza atan 10 kadını sıralamak istedim. İşte Fortune dergisine göre dünyanın en güçlü 10 iş kadını.

1. Mary Barra – General Motors CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı

Mary Barra şimdilerde adı Kettering University olan General Motors Institute’den mezun oldu. Sonrasında ise Stanford Graduate School of Business’da işletme üzerine master yaptı. 18 yaşında bir öğrenciyken başladığı General Motors serüvenini CEO olarak zirveye çıkmasıyla sürdürmektedir.

2. Indra Nooyi – PepsiCo CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı

Indra Nooyi, University of Madras’a bağlı Madras Christian College’den fizik, kimya ve matematik eğitimi aldıktan sonra Indian Institute of Management Calcutta’da işletme üzerine master yaptı. 1994’te PepsiCo kariyerine başladı.

3. Marillyn Hewson –  Lockheed Martin CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı

University of Alabama’da işletme eğitimini tamamladıktan sonra iktisat alanında master eğitimi alan Marillyn Hewson 1983 yılında Lockheed Martin şirketindeki kariyerine başlamıştır.

4. Abigail Johnson – Fidelity Investments CEO ve Başkan

Hobart and William Smith’den tarih eğitimi aldıktan sonra Harvard Business School’da işletme üzerine master yapan Abigail Johnson, 1988’de büyükbabasının kurduğu Fidelity Investments’daki kariyerine başladı.

5. Sheryl Sandberg – Facebook COO

1987 yılında Harvar College’da iktisat eğitimine başlayan Sheryl, okulu “John H. Williams” ödülünü alarak bitirdi. Okuluna devam ederken “Women in Economics and Goverment” adlı organizasyonu kurdu.1995 yılında Harvard Business School’ işletme alanında master yaptı ve 2008’de Facebook kariyerine başladı.

6. Ginni Rometty – IBM CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı

Northwestern University’de bilgisayar ve elektrik elektronik alanında eğitimini onur öğrencisi olarak tamamlayan Ginni,  1981’de şuan CEO olarak görev aldığı IBM’de işe başladı.

7. Meg Whitman – Hewlet Packard Enterprise CEO

Lise yıllarında doktor olmak isteyen Meg Whitman, Princeton University’de matematik ve fen eğitimi alıyordu fakat bir dergi için satış yaparak geçirdiği bir yazdan sonra fikrini değiştirdi ve  işletme eğitimine başladıi. Ardırdan Harvard Business School’da işletme alanında master yapan Meg, 2011 yılında şuan CEO olarak görev aldığı şirkette çalışmaya başladı.

8. Safra Catz – Oracle Co-CEO

University of Pennsylvania’da işletme eğitimi aldıktan sonra yine aynı okulda hukuk eğitimi almıştır.1999 yılında da şuan CEO olarak görev aldığı Oracle’da çalışmaya başladı.

9. Phebe Novakovic – General Dynamics CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı

Sırp asıllı Amerikan iş kadını Phebe Novakovic, Smith College’de  işletme eğitimi aldıktan sonra 1988 yılında University of Pennsylvania’da işletme alanında master yaptı. 2001’de ise şuan CEO olarak görev aldığı General Dynamics’de çalışmaya başladı.

10. Ruth Porat – Google CFO ve SVP

Stanford University’de iktisat ve uluslararası ilişkiler eğitimi alan Ruth Porat, ardından University of Pennsylvania’da işletme alanında master yaptı. 24 Mart 2015’de Google’a CFO olarak katıldı.

 

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.