Doğru Beslenme İle Sınavlara Kafa Tutabilirsiniz

Yoğun stres ile birlikte bozulan yemek düzenimiz kilo kaybı ya da aşırı kilo alma, mide bulantısı, baş dönmesi, kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Fiziksel zararın yanında psikolojik olarak ta etkilenebiliriz. Sınav dönemlerinde doğru bir beslenme programı uygulanırsa hem sağlığımızı koruruz hem de başarımızı artırabiliriz.

Yeterli ve dengeli beslenme her çeşit besinden yeterli miktarda tüketmekle olur. Doğru beslenme için nasıl bir yol izlemeli ve nelere dikkat etmeliyiz ?

  1. Bu dönemde uykunun bir numaralı çözümü olarak gördüğünüz çay,kahve ve koladan aslında kaçınmak gerekir. Bu sıvıları çok fazla tüketmek siz farkında olmadan hem fiziksel hem de ruhsal olarak sizi rahatsız eder.
  2. C vitamini içeren besinleri tüketmeye ağırlık verelim. Eğer direkt olarak meyvelerden C vitamini alamıyorsanız içeriğinde C vitamini yüksek olan kuşburnu, papatya, ada çayı gibi çayları da tercih edebilirsiniz.
  3. Dikkat! Sadece sınav zamanı değil her zaman dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de tatlı tüketiminin çok olması. Tatlı sevenler olduğunu biliyoruz ama sınav dönemlerinde biraz tedbirli davranmakta fayda var.  Beyin kandaki şekeri tüketse bile bu ihtiyacımızı sabahları süt, ekmek, yulaf ve meyve tüketerek karşılayabiliriz.
  4. Stresi azaltıp konsantrasyonumuzu yükseltmek için ise balık, ceviz, zeytinyağı, kırmızı et, pekmez, maydanoz, kivi, portakal gibi besinlerin tüketimini arttırmalıyız.

Bunları uygulayarak daha verimli bir sınav dönemi geçirebilir, sınav dönemindeki halsizlik ve yorgunluk hissinin önüne geçebilirsiniz!

Sınavlarınızda başarılar 🙂

İlgini Çekebilir: Dünyadaki En İyi İnsan Kaynakları MBA Programları

Youthall’u takip et iş ve staj ilanlarını da kaçırma.

Youthall şirketler ile gençleri bir araya getiren profesyonel ağ ve yeni nesil işveren markası platformudur.

Bir yanıt yazın