Danışmanlık Sektöründe Staj Yapmak İçin 4 Neden

Bir işe başvurduğumuzda insan kaynakları uzmanlarının öncelikle baktığı özellikler arasında problem çözebilme yeteneği genelde önemli bir yer edinir. Çoğumuzun direkt sahip olduğunu düşündüğü bu becerinin özellikle bir sektörün bel kemiği olduğunu söylersek çok iddialı bir giriş yapmış olmayız sanırım.

İpuçlarımızdan çıkardığınız üzere bugün sizinle problem çözmenin belki de en temel iş olduğu sektöre yani danışmanlık sektörüne yakından bakıyoruz!

Neden danışmanlık sektöründe staj yaparak deneyim kazanmalısınız? Sizin için derledik.


1) Esneklik

Danışmanlık sektörünü daha önce duyduysanız büyük ihtimalle bu sektör hakkında ilk öğreneceğiniz şey esnek çalışma saatlerinin oldukça yaygın olmasıdır. Bunun sebebi, bir danışman olarak genellikle müşterilerinizle vakit geçirmeniz ve onların iş yerlerine hâkim olmanız gerekmesindendir. Bundan dolayı, bir danışman olarak 9-5 çalışmak yerine daha verimli olacağınız saatlerde çalışmak bu sektörün size sağlayacağı en büyük avantajdır.


2) Devamlı yeni şeyler öğrenmek

Eğer her daim yeni şeyler öğrenmek istiyorsanız bu sektör tam da size göre! Danışmanların işlerinde her zaman başarılarını korumaları için müşterilerinin şirketlerini araştırmalı ve onlara en etkili problemleri sunabilmek için her zaman yeni yollar keşfetmelidir. Kısacası, problem çözmeye yeni bir perspektif katmak isteyenlerdenseniz danışmanlık sektörünün kapıları size her zaman açık. 😉


3) Yaratıcılığınızı korumak

Önceki maddemizde bu sektörde problem çözmenin ve yeni şeyler öğrenmenin öneminden bahsetmiştik. Problem çözebilmek kadar yaratıcı olmak da bu alanda çok önemlidir. Müşterilerinizin çok ilginç ve karmaşık sorunları olabilir ve yeri geldiğinde bunları çözmek adına yaratıcılığınıza hiç çekinmeden başvurabilirsiniz. “Yaratıcı mıyım acaba?” diye düşünüyorsanız, hiç tereddüt etmeyin. Danışmanlık sektöründe çalışmaya başlayınca süreçte kendinizi nasıl geliştirdiğinize siz de şaşıracaksınız.


4) Her gün farklı bir güne uyanmak

Girl relaxing in a wheat-field.

Danışmanlık sektörünün bir üyesi olmak hareketliliği ve farklılığı da yanında getirir. Monoton, 9-5 bir işte çalışmak bana göre değil diyorsanız danışmanlık sektörünü deneyebilirsiniz. Çalışma programlarınız o dönemki müşterilerinize göre şekillendiği için hiçbir zaman sabit ve stabil bir işiniz olmaz ve her gün farklı şeyler yapma ve kendinizi farklı durumlar içinde bulma şansı yakalarsınız. Bu da günün sonunda aktif ve hareketli bir hayata sahip olmanızı sağlar.

Boğaziçi Üniversitesi/ ESTIEM